Vaccinaties aan de Carrefour in Brussel.
Volledig scherm
Vaccinaties aan de Carrefour in Brussel. © Photo News

Brussel haalt vaccinatiedoelstelling van oktober niet

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is er niet in geslaagd de doelstelling te halen om tegen eind oktober 65 procent van de bevolking in te enten tegen het coronavirus. Dat schrijft L'Echo vandaag.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. ONZE OPINIE. Vaccineer verder. Ook in Vlaanderen. Maak er een onophoudelijke queeste van
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Vaccineer verder. Ook in Vlaanderen. Maak er een onophoude­lij­ke queeste van

  Daar zitten we dan met ons 'wereldrecord' vaccineren. Het is altijd gevaarlijk om dergelijke grootspraak te hanteren. Vlaanderen is bijzonder goed gevaccineerd, maar onze regio voert het klassement niet aan in de wereld. En België zeker niet. Portugal staat bovenaan op het podium. Maar we moeten weer aan de bak in golf vier. Zelfs met 80% van de Vlamingen die geprikt zijn. Zelfs met 75% van de Belgen die een vaccin kregen.
 1. Vijf experts beantwoorden vijf vragen over de vierde golf: “Het virus kwijt raken? Neen. Nooit meer”
  PREMIUM

  Vijf experts beantwoor­den vijf vragen over de vierde golf: “Het virus kwijt raken? Neen. Nooit meer”

  De coronacijfers blijven fors stijgen. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Is de aangekondige vierde golf daarmee begonnen? Moeten er strengere maatregelen komen? Of moeten we gewoon sneller werk maken van een boosterprik bij alle gevaccineerden? Vijf experten beantwoorden vijf prangende vragen. “Het coronavirus kwijt raken? Neen. Nooit meer”.
 2. IN KAART. De Belgische coronakaart kleurt steeds roder. Ontdek hier hoe de situatie is in uw gemeente

  IN KAART. De Belgische corona­kaart kleurt steeds roder. Ontdek hier hoe de situatie is in uw gemeente

  De vierde golf is volop aan de gang en de Belgische coronakaart kleurt steeds roder. Er liggen op dit moment meer dan 650 Covid-patiënten op intensive care, het hoogste aantal sinds 12 mei. Ook het aantal besmettingen met het coronavirus blijft fors toenemen. We zitten nu aan gemiddeld bijna 16.000 besmettingen per dag. Bekijk hieronder hoe de coronacijfers evolueren in uw gemeente.