Er werden ook al vaccinatiebussen ingezet in de hoofdstad.
Volledig scherm
Er werden ook al vaccinatiebussen ingezet in de hoofdstad. © Photo News

Brussel gaat ook in Primark, Action, Ikea en Carrefour vaccineren om lage vaccinatiegraad op te krikken

De hele maand september kunnen klanten van Primark, Action, Ikea en Carrefour in Brussel een vaccin tegen Covid-19 krijgen, zo schrijft De Morgen vandaag. Met de actie, in samenwerking met de handelsfederatie Comeos, wil Brussel de lage vaccinatiegraad omhoog krijgen.

 1. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.
 1. Risico op coronabesmetting daalt met 80% als je volledig gevaccineerd bent
  PREMIUM

  Risico op coronabe­smet­ting daalt met 80% als je volledig gevacci­neerd bent

  Wie volledig gevaccineerd is, heeft 80% minder kans om besmet te raken met het coronavirus dan iemand die dat niet is. Dat blijkt uit onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano. Het zijn vooral oudere en zwakkere mensen die - ondanks hun inentingen tegen Covid-19 - nog in het ziekenhuis terechtkomen. Heeft het zin om bewoners van woonzorgcentra een derde prik te geven? Deze vijf zaken moet je onthouden van de infossessie van de Taskforce Vaccinatie.