"Het Gewest zal deze landbouwgronden ter beschikking stellen van landbouwers met het oog om de korte keten aan te moedigen", zegt Brussels minister Alain Maron (Ecolo).
Volledig scherm
"Het Gewest zal deze landbouwgronden ter beschikking stellen van landbouwers met het oog om de korte keten aan te moedigen", zegt Brussels minister Alain Maron (Ecolo). © Photo News Simon Mouton / Belga

Brussel gaat landbouwgrond kopen in Vlaams- en Waals-Brabant “om Brusselse bevolking te voeden”

BrusselHet Brussels Gewest gaat "in de komende maanden en jaren" landbouwgrond kopen in Waals- en Vlaams-Brabant om de biodiversiteit te bewaren en lokale landbouw te promoten om een deel van de Brussels bevolking te voeden. Dat verklaarde Brussels milieuminister Alain Maron (Ecolo) op LN24. Zijn uitspraken leverden meteen scherpe kritiek op.

38 reacties

 • walther truyens

  2 maanden geleden
  dit gaat om iets heel anders , ze kopen grond om binnen x aantal jaren Brussel uit te bereiden , zo simpel is dit  . En onze zogenaamde Vlaamse partijen gaat dit wel snel ergens goedkeuren .
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  Brussel gaat dus met geld dat ze krijgen uit Vlaanderen, Vlaamse grond kopen...
 • Marlene De Smedt

  2 maanden geleden
  Marc Coucke en recent nog veel andere Vlamingen kopen toch ook grond en vastgoed in Wallonië. Walen en Brusselaars hebben dan weer ook 2e verblijven aan de kust. Wereldwijd kopen mensen eigendommen in het buitenland en sommigen beginnen er bedrijven. Waarom is het dan vreemd dat Brussel landbouwgrond koopt in andere Gewesten. Tot nader order zijn wij nog altijd één land waar het Brusselse Gewest deel van uitmaakt.
 • Cyriel Claessens

  2 maanden geleden
  Ze hadden de Anspachlaan beter omgeploegd dan er een wandelstraat voor daklozen van te maken.Misschien kan Vlaanderen aan Brussel ook een stukje zee verkopen en wat natuurgebieden.  Zo kunnen we het Vlaamse begrotingstekort wegwerken.
 • camille wallemans

  2 maanden geleden
  en wie gaat het beplanten de appartement  groenen tof of gaan ze daar de werkstraffen gaan uitvoeren
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter