Bruno Tobback.
Volledig scherm
Bruno Tobback. © BELGA

Bruno Tobback: “Wat zijn Coens en Bouchez aan het doen? Ik zie alleen maar vertragingsmanoeuvres”

“Wat doen deze twee heren? Ik zie geen enkel project, geen enkele ambitie. Alleen maar vertragingsmanoeuvres met de hulp van Bart De Wever, die spelletjes probeert te spelen.” Dat zei voormalig sp.a-voorzitter Bruno Tobback in ‘Matin Première’ (RTBF) over informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR).

180 reacties

 • Urban Vyaas

  2 jaar geleden
  Het zijn de Vlaamse partijen, met de CD&V op kop, die niet durven in een federale coalitie te stappen zonder de NVA mee in het bad te trekken. De NVA wil eigenlijk ook niet in een federale coalitie met de PS (die incontournabel is), maar wil dat niet ZELF gezegd hebben (bende hypocrieten).
 • Roger Declercq

  2 jaar geleden
  Velen zeggen hier dat het de schuld van NVA is dat de staatsschuld zo hoog is. Ik wil erop wijzen dat de vorige regering uit meerdere partijen bestond, die dus allemaal schuld hebben. Bovendien is die regering al vertrokken met een uitstaande schuld van de voorgaande regering met onder andere de socialisten.
 • louis meuleman

  2 jaar geleden
  Louis Meuleman Hij zou beter zwijgen heeft nog niks nuttig gedaan ,het is dank zij zijn vader dat hij nog veel geld verdiend in de politiek ,als partij voorzitter was het een grote miskleun met veel stemmen verlies
 • Peter Hegge

  2 jaar geleden
  De Vlamingen die over geld praten zouden moeten weten dat Vlaanderen bij de Walen moet gaan aankloppen voor de groene transitie. Vlaanderen kan niet op zich zelf bestaan in deze transitie. En doen er heel verstandig aan om er voor te zorgen dat ze geen boetes moeten gaan betalen , ze slaan de bal dan 2 x mis.
 • Peter Hegge

  2 jaar geleden
  Het probleem van België is dat er te veel politici van dit calliber rondlopen.