Vlaams parlementslid Jo Brouns (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Jo Brouns (CD&V). © TONY VAN GALEN

Brouns (CD&V) pleit voor vaccinatiegraad per school

In aanloop naar het nieuwe schooljaar pleit Vlaams Parlementslid Jo Brouns voor een vaccinatiegraad per school, waarbij de scholen en de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) zicht krijgen op het aantal gevaccineerden per school en ook per klas. “Op die manier kan efficiënt en gericht gehandeld worden bij uitbraken”, stelt de CD&V’er.

11 reacties

 • Kim Verpoorter

  1 jaar geleden
  En waar is onze privacy?
 • Kris Leynen

  1 jaar geleden
  Geen enkel nut, als er 2 besmettingen zijn, gevaccineerd of niet dan is de klas in quarantaine en moet men 2 testen laten doen. Wat maakt dat cijfer dan uit. Hetzelfde beleid als vorig jaar wordt gehanteerd. De 1ste school in Vlaanderen sluit nog voor het oktober is. Degenen die niet willen werken zullen altijd een manier vinden
 • Guido Quinten

  1 jaar geleden
  Zorg er maar eerst voor dat de volwassenen gevaccineerd zijn en laat de kinderen gerust aub. , kinderen zijn nog volop in ontwikkeling en moeten niet verplicht worden om als proefkonijn te dienen .
 • Marion Van Saan

  1 jaar geleden
  Medische gegevens moeten privé blijven.
 • Frank Kaczorowski

  1 jaar geleden
  Als ze er niet ziek van worden en ze er ook geen anderen mee beschermen waarom de kinderen blootstellen aan de ongekende risico’s van een vaccin.