Stan Muylle en Sofie Muylle.
Volledig scherm
PREMIUM
Stan Muylle en Sofie Muylle. © Henk Deleu/RV

Broer van Sofie Muylle vindt levenslang enige gepaste straf: “Onmenselijk. Voor die man was mijn zus een gebruiksvoorwerp”

Hij had het zo lang mogelijk voor zich uitgeschoven. Omdat hij wist dat het verschrikkelijk zou zijn. Maar nu het assisenproces maandag start, heeft Stan Muylle (37) van zijn hart een steen gemaakt en tóch gekeken naar de foto’s en video’s die Alexandru Caliniuc (27) maakte van zijn stervende en overleden zus. “Zó grof. Onmenselijk gewoon”, zegt Stan. “Voor de dader was Sofie een gebruiksvoorwerp. Voor mij was die vrouw op de grond Sofietje. Mijn zus.”

21 reacties

 • Eric Leysen

  1 maand geleden
  Beesten horen in een kooi, en dat is wat deze misdadiger is. Levenslang zonder mogelijkheid op vervroegde vrijlating. Net zoals dat zou moeten gelden voor sommige andere zware criminelen.
 • Andre Crommen

  1 maand geleden
  Hij heeft geluk dat België zo soft is voor criminelen...
 • Hilde Eykens

  1 maand geleden
  Ik hoop dat ze dit keer van de misdadiger weer geen slachtoffer maken.
 • carine Thielemans

  1 maand geleden
  Veel sterkte voor de familie. Advocaten maken van dergelijk krapuul slachtoffers , in geval van geweld , moord en misbruik zou er een verbod moeten komen om deze daders als menselijk af te schilderen.Hopelijk staat daar een gerechtspsychiater op die deze pleidooien onder tafel veegt.Aangezien hij naar zijn land vluchtte moet hij daar maar zijn straf uitzitten.Bescherm onze maatschappij tegen zulke psychopatenEen jonge vrouw met zoveel mooie dromen,de familie veroordeelde hij ijskoud levenslang .
 • Lucas Verhoest

  1 maand geleden
  Plaats dit verhaal in een film en j zou denken “dit is erover” zoveel drama in 1 gezin lijkt er over” en toch is dit de échte realiteit van het gezin van danielle!!! Heb zó met jullie t doen!!! Ik verloor zelf mijn zoon Baptiste.. Maar dit tart alle realiteit! Chapeau voor jullie moed Lowie & sophie & hun mama zijn zeker trots op jullie! Hou er de moed in! Als ik met iets kan helpen?? Zeg het me aub!!!! Liefs heidi&”co”