Sp.a-kopstuk Tom Meeuws zou zijn ontslag bij De Lijn te danken hebben aan een brief die klokkenluiders naar raad van bestuur stuurden en waarin ze erop wijzen dat grote sommen geld voor feesten en sponsoring van onder meer de Rode Duivels niet te rijmen vallen met de besparingen bij de vervoersmaatschappij.
Volledig scherm
Sp.a-kopstuk Tom Meeuws zou zijn ontslag bij De Lijn te danken hebben aan een brief die klokkenluiders naar raad van bestuur stuurden en waarin ze erop wijzen dat grote sommen geld voor feesten en sponsoring van onder meer de Rode Duivels niet te rijmen vallen met de besparingen bij de vervoersmaatschappij. © BELGA

Brief van klokkenluiders opgedoken die Meeuws wellicht de das omdeed bij De Lijn

Er is een brief opgedoken van een groepje klokkenluiders aan de raad van bestuur van De Lijn, waarin ze zich vragen stellen over de financiële situatie van hun bedrijf. Door die brief zou de bal aan het rollen zijn gegaan en zou Tom Meeuws ook ontslagen zijn. Dat meldt VTM Nieuws.

100 reacties

 • guido Bervoets

  4 jaar geleden
  Wel mr. Dieels, Tom Meeuws was daar in zijn functie als consultant voor een elektrisch mobiliteitsbedrijf en was nppit in de gelegenheid om bouwvergunningen toe te kennen. Het schepencollege daarentegen keurt een bouwproject goed van 16 etages op een plaats die daar niet voor geschikt is, er is een vreemde transactie van 3 miljoen euro over de bouwgrond en de omwoners zijn zeer ontevreden. En hoe reageert de pers? De Wever is overwinnaar van de Fornuisaffaire. Ga daar maar eens aan staan.
 • Benny Marcelo

  4 jaar geleden
  Guido Bervoets, wat ge ook probeert, uw corruptialisten zijn op hun bek gegaan; en nog geen klein beetje ook :-)
 • Tom Faes

  4 jaar geleden
  Hey Fons wat zou het eindejaarsfeestje van Antwerpen gekost hebben en denk je dat god de vader dat betaald heeft ? en wat is er gebeurd met de 3.5 miljoen euro van de tweede verkoop op dezelfde dag van de Renault site Vraag het eens aan Rob Envelop ? OF mag dat wel ??
 • Dirk Diels

  4 jaar geleden
  Bervoets, gij zijt nu wel ofwel nen heel.domme of ge hebt een job door de socialisten. Een heel schepencollege beschuldigen van corruptie omdat ze naar een receptie gaan ( welke schepen of burgemeester gaat er nooit naar een receptie) terwijl ge zelf enkele weken daarvoor prive gaat dineren in datelfde restaurant met dezelfde bouwpromotor. Hoe dom of hoeveel hoogmoedswaanzin kunt ge zijn/hebben? Ik vrees in het geval van Meeus het laatste. Dus zijn ondergang...
 • Dirk Diels

  4 jaar geleden
  Als je de brief hebt, laat ook de bijlagen zien.