Jozef Chovanec (links) werd op 24 februari 2018 hardhandig gearresteerd op de luchthaven van Charleroi. In de cel zaten agenten minutenlang op hem.
Volledig scherm
PREMIUM
Jozef Chovanec (links) werd op 24 februari 2018 hardhandig gearresteerd op de luchthaven van Charleroi. In de cel zaten agenten minutenlang op hem. © RV

Brief toont dat Buitenlandse Zaken afwist van uit de hand gelopen arrestatie van Chovanec: “Slovaakse ambassade vroeg na 3 dagen al uitleg in Brussel”

Drie dagen na de uit de hand gelopen arrestatie van Jozef Chovanec schreef de Slovaakse ambassade al over "een ernstig consulair incident op de luchthaven van Charleroi" in een brief aan de FOD Buitenlandse Zaken in Brussel. "Dan kúnnen ze in België toch niet allemaal uit de lucht blijven vallen", vindt Henrieta (40), weduwe van Chovanec. De brief zit in het gerechtelijk onderzoek, net als nog meer mails tussen de FOD Buitenlandse Zaken en het Comité P.

 1. KIJK LIVE. Vlaams Parlement debatteert over nieuwe verstrengingen

  KIJK LIVE. Vlaams Parlement debatteert over nieuwe verstren­gin­gen

  Vlaams minister-president Jan Jambon sluit niet uit dat bepaalde verstrengde coronamaatregelen sneller worden ingevoerd dan vrijdag 18 uur. Als die consensus er over bepaalde maatregelen is, kunnen die wat Jambon betreft “zo rap mogelijk” ingevoerd worden en kunnen ze versneld worden “ten opzichte van wat werd aangekondigd”. Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft intussen laten weten dat de maatregelen waarover consensus bestaat al om middernacht van kracht worden.
 2. Hoe ziekenhuizen beslissen wie voorrang krijgt: “Elke keer zal de vraag komen: waarom die wel en ik niet?”
  PREMIUM

  Hoe ziekenhui­zen beslissen wie voorrang krijgt: “Elke keer zal de vraag komen: waarom die wel en ik niet?”

  Virologen waarschuwen dat ziekenhuizen tegen half november overspoeld zullen worden. Artsen wachten verscheurende keuzes, want welke ­patiënt krijgt dat laatste bed op ­intensieve zorg en welke niet? “Waar we nu voor staan, heb ik nog nooit meegemaakt, maar we gaan de mensen niet op straat leggen”, zegt Jan Stroobants, hoofd van de Spoedafdeling van ZNA Middelheim.