Al meer dan tienduizend mensen hebben de nieuwe app van het Vlaams Belang gedownload. Maar wat kan je er precies mee doen? En wat is de bedoeling van de partij?
Volledig scherm
PREMIUM
Al meer dan tienduizend mensen hebben de nieuwe app van het Vlaams Belang gedownload. Maar wat kan je er precies mee doen? En wat is de bedoeling van de partij? © RV

"Breek zelf de censuur": onze reporter gebruikt samen met expert de app van Vlaams Belang en ontdekt wat je dan te lezen krijgt

Als we de beoordelingen in de appstore mogen geloven is de nieuwe app van het Vlaams Belang “heerlijk ongecensureerd nieuws” volgens de ene en “letterlijk de slechtste nieuwsapp” volgens de andere. Hoe dan ook staat de app bij iPhones bovenaan de hitlijst in de categorie nieuws. Met de smartphone-app wil Vlaams Belang naar eigen zeggen de censuur breken. Al lijkt het vooral bedoeld om stemmen te winnen. En dat zou wel eens kunnen lukken, blijkt nadat we samen met een expert enkele dagen de app hebben gebruikt. Wat bent u met de allereerste politieke app van ons land? En wat is Vlaams Belang ermee dat u de app gebruikt?

192 reacties

 • John Vosse

  6 dagen geleden
  Men oogst wat men zaait , aangezien de media duidelijk alles wat links is goed vinden en indien negatief minimaliseren of verzwijgen en alles wat rechts is systematisch afbreken en/of verzwijgen dan is deze app een heel goed idee ! En voor de linkse allesweters , ook rechts kan kritisch en objectief zijn over allerhande info en ideeën !
 • Tobias Renders

  4 weken geleden
  Ik moet zeggen, de app is echt wel objectiever.
 • JAN luytens

  4 weken geleden
  Tom van Grieken : ik noem hem de "Louis van Gaal" van de Belgische politiek. Reken er maar op dat deze man de buit zal binnenhalen met zijn doordachte tactieken waaronder deze App.
 • Bart Timperman

  4 weken geleden
  Om de censuur breken? Zeg maar liever om hun eigen meningen en standpunten op te dringen uit hun eigen visie zonder enige tegenargumenten. Dit nieuws op deze app is gewoon een hoop reclame voor het VB, niks objectief aan.
 • Luc Ver Eecke

  4 weken geleden
  Spijt voor wie het benijd , is de enige juiste informatie en dat piekt ook voor de gewone media kanalen . Deze zijn al jaren ook met een cordon bezig en snappen nog altijd niet dat ze in hun eigen voet schieten . En kunnen ze alleen maar vernoemen met futiliteiten maar de man in de straat heeft het al lang door . Dat zullen we binnenkort wel zien in de stembus .
 1. Wolk van zwaveldioxide van vulkaanuitbarsting La Palma bereikt België, moeten we ons zorgen maken?
  Play

  Wolk van zwaveldi­oxi­de van vulkaanuit­bar­sting La Palma bereikt België: is dat gevaarlijk?

  De vulkaan op La Palma blijft lava en as spuwen. Niet enkel het Canarische eiland La Palma ondervindt de impact van de vulkaanuitbarsting. Tijdens de uitbarsting is er immers een grote hoeveelheid zwaveldioxide vrijgekomen en die verplaatst zich in de vorm van een wolk. Die wolk heeft intussen ook ons land bereikt. “We hebben helemaal niets om ons zorgen over te maken”, stelt wetenschapsexpert Martijn Peters gerust.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.