Al meer dan tienduizend mensen hebben de nieuwe app van het Vlaams Belang gedownload. Maar wat kan je er precies mee doen? En wat is de bedoeling van de partij?
Volledig scherm
PREMIUM
Al meer dan tienduizend mensen hebben de nieuwe app van het Vlaams Belang gedownload. Maar wat kan je er precies mee doen? En wat is de bedoeling van de partij? © RV

"Breek zelf de censuur": onze reporter gebruikt samen met expert de app van Vlaams Belang en ontdekt wat je dan te lezen krijgt

Als we de beoordelingen in de appstore mogen geloven is de nieuwe app van het Vlaams Belang “heerlijk ongecensureerd nieuws” volgens de ene en “letterlijk de slechtste nieuwsapp” volgens de andere. Hoe dan ook staat de app bij iPhones bovenaan de hitlijst in de categorie nieuws. Met de smartphone-app wil Vlaams Belang naar eigen zeggen de censuur breken. Al lijkt het vooral bedoeld om stemmen te winnen. En dat zou wel eens kunnen lukken, blijkt nadat we samen met een expert enkele dagen de app hebben gebruikt. Wat bent u met de allereerste politieke app van ons land? En wat is Vlaams Belang ermee dat u de app gebruikt?

192 reacties

 • John Vosse

  1 week geleden
  Men oogst wat men zaait , aangezien de media duidelijk alles wat links is goed vinden en indien negatief minimaliseren of verzwijgen en alles wat rechts is systematisch afbreken en/of verzwijgen dan is deze app een heel goed idee ! En voor de linkse allesweters , ook rechts kan kritisch en objectief zijn over allerhande info en ideeën !
 • Tobias Renders

  1 maand geleden
  Ik moet zeggen, de app is echt wel objectiever.
 • JAN luytens

  1 maand geleden
  Tom van Grieken : ik noem hem de "Louis van Gaal" van de Belgische politiek. Reken er maar op dat deze man de buit zal binnenhalen met zijn doordachte tactieken waaronder deze App.
 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Om de censuur breken? Zeg maar liever om hun eigen meningen en standpunten op te dringen uit hun eigen visie zonder enige tegenargumenten. Dit nieuws op deze app is gewoon een hoop reclame voor het VB, niks objectief aan.
 • Luc Ver Eecke

  1 maand geleden
  Spijt voor wie het benijd , is de enige juiste informatie en dat piekt ook voor de gewone media kanalen . Deze zijn al jaren ook met een cordon bezig en snappen nog altijd niet dat ze in hun eigen voet schieten . En kunnen ze alleen maar vernoemen met futiliteiten maar de man in de straat heeft het al lang door . Dat zullen we binnenkort wel zien in de stembus .
 1. Minister Vandenbroucke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”
  Play
  111

  Minister Vandenbrou­c­ke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in VTM NIEUWS benadrukt dat de coronacijfers stijgen en dat er onmiddellijk in actie moet worden geschoten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept daarom morgen het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Een nieuwe lockdown moeten we niet vrezen, maar Vandenbroucke pleit wel al voor een uitbreiding van het Covid Safe Ticket voor evenementen, en dan vooral voor evenementen die binnen plaatsvinden. “Wie een vaccinatiepas heeft, zal een gemakkelijker leven kunnen leiden.” Hij raadt ook iedereen aan nu al het mondmasker opnieuw te dragen in bepaalde situaties.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Vlaamse steden en gemeenten vangen meer zwerfkatten: meer dan 15.000 in 2020

  Vlaamse steden en gemeenten vangen meer zwerfkat­ten: meer dan 15.000 in 2020

  De Vlaamse steden en gemeenten vingen in 2020 meer dan 15.000 zwerfkatten. Dat is 4 procent meer dan het jaar voordien, zo blijkt zondag uit cijfers die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De minister zou overwegen om de lokale besturen nu ook gratis kattenvoeding te geven. "Het zijn echter de asielcentra, verenigingen en andere vrijwilligers die het lokaal beleid echt rechthouden. Zij verdienen alle steun", zegt Warnez.
 2. Klimaatexperts willen Vlaamse veestapel drastisch verminderen om uitstoot te beperken
  69

  Klimaatex­perts willen Vlaamse veestapel drastisch verminde­ren om uitstoot te beperken

  "Een doordachte reductie van de veestapel is noodzakelijk", zo luidt een advies van het Vlaams Opvolgpanel Klimaat aan de Vlaamse regering, waarover Het Nieuwsblad bericht. De Vlaamse regering moet nu aan de slag met het advies, maar de kwestie ligt héél gevoelig, schrijft de krant. In het rapport staat een scenario waarbij bijvoorbeeld het aantal varkens met ruim 1,7 miljoen dieren en het aantal kippen met ruim 23 miljoen zou dalen.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.