Brandweerofficier Marc Coenen (51) schreef een boek over de ‘flashover-brand’ in Beringen, waarbij twee collega’s stierven.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweerofficier Marc Coenen (51) schreef een boek over de ‘flashover-brand’ in Beringen, waarbij twee collega’s stierven. © Pieter-Jan Vanstockstraeten/PN

Brandweerofficier Marc Coenen (51) schrijft boek over brand waarbij twee collega’s stierven. “Na hun dood spookte maar één vraag door mijn hoofd: ‘Wat heb ik fout gedaan?’”

Het was de brand van de ‘flashover’: een vuurbal die zich razendsnel in een verlaten winkelcomplex in Beringen had verspreid. Brandweerofficier Marc Coenen was op die elfde augustus van 2019 bevelvoerder. Toen de brand onder controle leek, stuurde hij drie mannen naar binnen. Twee van hen overleefden het niet. Coenen viel niets te verwijten, en toch bleef hij achter met een verpletterend schuldgevoel. In zijn boek ‘Wat heb ik fout gedaan?’ probeert hij te achterhalen hoe het die nacht zo verkeerd kon lopen.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Jambon: “We gaan Lieven Annemans niet vervangen als voorzitter van relancecomité”
  20

  Jambon: “We gaan Lieven Annemans niet vervangen als voorzitter van relanceco­mité”

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is niet van plan om de Gentse professor Lieven Annemans te vervangen als voorzitter van het maatschappelijk relancecomité dat de Vlaamse regering advies levert over het herstel na de pandemie. "Er is geen probleem in het comité inzake de positie van professor Annemans. Hij zal wat ons betreft blijven zetelen als voorzitter", zo heeft Jambon dinsdag geantwoord op een vraag van Open Vld-parlementslid Maurits Vande Reyde.