Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Brandweer waarschuwt voor gevaar van droogkasten

In de Drijvelingslos in Wambeek is de brandweer zaterdagnamiddag moeten uitrukken voor een brandende droogkast. Het toestel had vuur gevat en oudere bewoonster alarmeerde onmiddellijk de hulpdiensten. "Zij had ook de reflex om de elektriciteitskabel uit het stopcontact te halen en water op het toestel te gieten", weet brandweerofficier Paul De Sadeleer. 

12 reacties

 • Jan Van Rompaey

  5 jaar geleden
  Ik zet alleen elektrische toestellen aan als ik thuis ben. Toch simpel ?!
 • e s

  5 jaar geleden
  Niet enkel het filter zuiver maken. De dubbele deur waar de filter in zit ééns per jaar demonteren. Al die luchtkanalen die naar de filter gaan zitten namelijk vol aangekoekte pluizen. Je komt er niet aan als je de deur niet demonteert.
 • Luc Deville

  5 jaar geleden
  Fabrikanten zouden veel meer op de veiligheid moeten inzetten dan op allerlei en soms nutteloze functies. Niet alleen bij droogkasten maar bij alle producten. Het grootste verkoopsargument zou de veiligheid van een product moeten zijn.
 • Yvan Lissens

  5 jaar geleden
  Een tip: gebruik nooit wasverzachter als de was in de droogkast moet. De restanten wasverzachter zetten zich af op de voelers die de automatische droogtijd berekenen waardoor het kan zijn dat de droogkast tijdens de cyclus blijft hangen en blijft verwarmen. Bij vergetelheid, of afwezigheid, kan dit brand veroorzaken.
 • Jan De Korte

  5 jaar geleden
  Dit heeft alles te maken met de AAA labels die men er wil op plakken. en zo worden er nog een aantal maatregelingen doorgeduwd die slechter zijn. Zoals bvb. de kleine flush bij de kleine plas. Zeker bij het toilet op de eventuele tweede verdieping bij de slaapkamers. Wordt meestal maar gebruikt voor de kleine plas, veel aanlading kristallen, verstopping, dan ontstopper laten komen... daar gaat mijn besparing.
 1. Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan - voorlopig)
  PREMIUM
  1

  Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan - voorlopig)

  Ze staan in schriftjes, op platen, foto’s en affiches, soms zelfs op een drumvel. En het zijn er veel, héél veel. Met een verzameling van zo’n 23.000 handtekeningen van bekende voetballers, politici en artiesten is Antwerpenaar Dimitris Papanikitas (48) naar alle waarschijnlijkheid de grootste ‘filograaf’ van ons land (*). “Als ik mijn collectie morgen verkoop, kan ik een schoon, groot huis kopen, maar dat doe ik niet. Ik ben een verzamelaar, punt.”