Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © thinkstock

Brandweer moet baby bevrijden uit auto in Waver

De brandweer heeft woensdagavond in Waver een baby uit een auto moeten bevrijden. De bestuurster had de autosleutels op het dashboard laten liggen en de deuren gesloten. Dat zegt de lokale politie donderdag.

 1. Graspoppers houden vast aan zwarte kledij, maar wapenen zich wel tegen de hitte
  Play

  Graspop­pers houden vast aan zwarte kledij, maar wapenen zich wel tegen de hitte

  Drie jaar hebben de fans erop moeten wachten, maar in Dessel is het metalfestival Graspop eindelijk weer gestart. Het is ook een jubileumeditie, want het is intussen al de 25ste keer. Tot en met zondag verwachten ze elke dag 50.000 man. Alle tickets zijn uitverkocht. Tijdens Graspop zullen de temperaturen letterlijk en figuurlijk hoog oplopen. Het wordt zaterdag maar liefst 35 graden. Het Rode Kruis had dan ook opgeroepen om de zwarte kledij thuis te laten en te vervangen door iets luchtigers. Maar dat hebben de meesten toch aan zich laten voorbijgaan.
 2. Hittegolf teistert Spanje en Frankrijk, vrees voor bosbranden door extreme hitte

  Hittegolf teistert Spanje en Frankrijk, vrees voor bosbranden door extreme hitte

  Spanje en Frankrijk worden momenteel geteisterd door een hittegolf met temperaturen van minstens 30 graden Celsius die lokaal kunnen oplopen tot 40 graden en meer. Die wordt veroorzaakt door zeer warme lucht die vanuit Afrika naar het zuidwesten van Europa gevoerd wordt. Spaans minister van Ecologie Teresa Ribera spreekt van een “uiterst verontrustende situatie”. De hitte zou kunnen zorgen voor bosbranden en slachtoffers.
 1. Zieke Ruben Van Gucht haalt op aparte wijze finish van Dodentocht: “Karakter haalde het van weerbarstige maag”

  Zieke Ruben Van Gucht haalt op aparte wijze finish van Dodentocht: “Karakter haalde het van weerbarsti­ge maag”

  Ruben Van Gucht staat bekend als fervent loper, maar de Dodentocht is toch ook voor hem een helse lijdensweg geworden. De sportcommentator voelde zich zo ellendig dat hij na 45 kilometer al naar huis terugkeerde. Van opgeven wilde hij echter niet weten. Enkele uren slaap kikkerden hem op, waarna alsnog een goede afloop volgde. “Karakter haalde het van mijn weerbarstige maag. De warmte maakte het echt een stevige beproeving. Het was een hele verstandige beslissing om tegen 13 uur te stoppen met wandelen”, klinkt het op zijn Instagrampagina.
 2. Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvocaat Walter Van Steenbrugge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”
  21

  Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvo­caat Walter Van Steenbrug­ge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”

  De Gentse procureur-generaal Erwin Dernicourt heeft gereageerd op de aantijgingen van advocaat Walter Van Steenbrugge. Van Steenbrugge werd eind deze week genoemd in een drugszaak. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse, maar zijn overste ontkent met klem. “Deze vraag tot verwijzing werd niet opgesteld door eerste advocaat-generaal Francis Clarysse en hij nam daartoe ook geenszins de beslissing.”