brandstichting nieuwjaar: politie komt blussen
Volledig scherm
brandstichting nieuwjaar: politie komt blussen © Baert Marc

Brandweer in val gelokt met valse oproep

In de Brusselse gemeente Molenbeek is het nieuwe jaar allesbehalve vredig ingezet. Brandweer en politie werden er meermaals belaagd door jongeren. Die sloegen zelfs vals alarm om de hulpdiensten in de val te lokken.

310 reacties

 • johny daneels

  4 jaar geleden
  We zijn verloren vast en zeker, er zitten te veel zwarten onder ons, net als in WO2, collaborateurs noemt men dat
 • jean buyle

  4 jaar geleden
  Is nog maar een begin,spijtig genoeg
 • Guido Verbist

  4 jaar geleden
  Simpel,niet meer uitrukken naar dat getto.
 • ROLANDE DE QUANTER

  4 jaar geleden
  En ze doen maar en er wordt niets tegen gedaan,nog een paar jaar en de Belgen lopen gesluierd
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  De minister kan al één politiezone opleggen, Jose Van Hauwaert. Zonder dat burgemeesters dat kunnen tegen houden. Gewoon 5 minuten politieke moed. En als burgemeesters niet opgewassen zijn voor hun taak dan zou dat een logische beslissing zijn. En anders kunnen we die politieke niveaus boven het lokale toch gewoon afschaffen. Zou dan toch een besparing zijn. Veiligheid overstijgt het lokale belang.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 3. Jef Vermassen verdedigt moeder van Dean: “Ik wil assisenproces in België, straffen in Nederland zijn niemendal”
  Play

  Jef Vermassen verdedigt moeder van Dean: “Ik wil assisenpro­ces in België, straffen in Nederland zijn niemendal”

  Jef Vermassen zal als advocaat optreden voor Elke Verberckmoes, de moeder van het vierjarige slachtoffer Dean. Vermassen geeft aan een duidelijke voorkeur te hebben voor een Belgisch assisenproces. “De straffen in Nederland... Het spijt me, dat is ‘niemendal’”, klinkt het in De Morgen. De bekende strafpleiter is ook een verwoed voorstander van assisenprocessen, wat in Nederland niet bestaat.
 1. “Dit kan en zál morgen opnieuw gebeuren”: forensisch psychiater luidt de noodklok na de recidive te veel
  PREMIUM

  “Dit kan en zál morgen opnieuw gebeuren”: forensisch psychiater luidt de noodklok na de recidive te veel

  Vier psychiatrische instellingen weigerden Dave De Kock op te nemen. Hij wilde zich voor druggebruik laten behandelen, in de hoop op een voorwaardelijke vrijlating. Ze weigerden hem wegens de zware feiten en zijn persoonlijkheid. Dus zat hij zijn jaar straf tot de laatste dag uit en keerde mét zijn probleem terug in de maatschappij. “Dit kan en zal morgen opnieuw gebeuren”, zegt psychiater Nils Verbeeck.