Om een brand te gaan bestrijden met de pompwagen, zoals hier op archiefbeeld, moet de brandweer minimaal met zes mensen zijn.
Volledig scherm
Om een brand te gaan bestrijden met de pompwagen, zoals hier op archiefbeeld, moet de brandweer minimaal met zes mensen zijn. © Hans Verbeke

Brandweer dreigt met staking. "Eén man te weinig: kwartier wachten om te vertrekken naar dodelijke brand"

Als er niet snel extra personeel bij de brandweer komt, dreigen de pompiers met een algemene staking. Afgelopen weekend moest een ploeg in Overijse zo'n kwartier wachten om te mogen uitrukken naar een dodelijke woningbrand, omdat ze met te weinig waren.

30 reacties

 • censor

  2 jaar geleden
  hoezo één man te weinig..is die niet op post misschien, ligt die ene nog in zijn bed ? Blijkbaar steekt het zo nauw niet met op tijd komen in de brandweerkazerne...
 • MARC Formesyn

  2 jaar geleden
  De kracht van .... juist , verandering hahaha !!
 • Karel Flanders

  2 jaar geleden
  Politici weten niet wat er op de werkvloer gebeurt of nodig is. Tot 1 van hen de dupe van iets is en dan kan het opeens wel anders.
 • Dirk DE Bakker

  2 jaar geleden
  Wat voor ne zever lees ik hier nu allemaal, een ap kan en mag maar vertrekken met 6 man 1 chauffeur bedienaar van de pomp 1 ooffr als bevelhebber en 4 ademluchtdragers en ik kan het je garanderen dat dit echt nodig is, minder volk laten vertrekken is gewoonweg jezelf in gevaar brengen. En vergeet ook niet dat de vrijwilligers ook nog moeten gaan werken he.
 • Mer Andries

  2 jaar geleden
  Beste Mark, begrijp die brandweerlieden: wat ze ook doen, ze kunnen niet correct handelen en ontslagen worden. Als ze wel uitgereden waren, kregen ze wellicht alle 5 een sanctie. Ik werk in een andere sector, maar door alle wetgevingen van dit jaar is het voor ons ook moeilijker werken. De politiek is jan modaal depressief aan het maken.
 1. Twee jonge ondernemers verkopen truien en t-shirts met daarop de opvallende boodschap van Erika Vlieghe: “We moeten stoppen met te veel te zeuren”

  Twee jonge onderne­mers verkopen truien en t-shirts met daarop de opvallende boodschap van Erika Vlieghe: “We moeten stoppen met te veel te zeuren”

  Infectiologe Erika Vlieghe vindt dat er te veel wordt gezeurd over de coronamaatregelen. Dat zei ze zondag in De Zevende Dag. “Ik ga dat eens op een trui laten zetten. We moeten stoppen met te veel te zeuren”, klonk het. “Zo gezegd, zo gedaan”, dachten de twee jonge ondernemers achter het merk Flâneur. Zij brengen de wens van Vlieghe in vervulling en verkopen vanaf vandaag t-shirts en truien met de niet mis te verstane boodschap in hun webshop. “We moedigen onze volgers aan om positief te blijven en zich met positieve vibes te omringen”, vertelt Seger Scheyving.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras