In Halle (Vlaams-Brabant) brandde vandaag een stroveld af.
Volledig scherm
In Halle (Vlaams-Brabant) brandde vandaag een stroveld af. © Tom Vierendeels

Brandgevaar door aanhoudende droogte: voortaan rookverbod in Oost-Vlaamse provinciale domeinen

Omwille van de extreme droogte geldt vanaf vandaag een rookverbod in alle provinciale domeinen en centra in Oost-Vlaanderen omdat het risico op brandgevaar te groot is door de aanhoudende droogte. Zondag kondigde  het Agentschap voor Natuur en Bos ook al een code rood af voor verschillende natuurdomeinen in de provincies Antwerpen en Limburg. In Vlaams-Brabant vatte een veld vandaag vuur.

5 reacties

 • censor

  4 jaar geleden
  Vuur kan zich onder het zand verspreiden bij extreme droogten wortels planten, gras smeulen verder, heel gevaarlijk , moeilijk onder controle te houden...
 • André Ducournau

  4 jaar geleden
  Chris Vandorpe, u zou ervan verschieten hoe snel zo'n bos in brand schiet bij extreme droogte. Ik weet nu niet of het hier zo droog is, maar ik heb het zelf al meegemaakt in Spanje. Een peukje op de grond en in twee seconden tijd stond twee vierkante meter in brand. Gelukkig was het stuk omringd door stenen en zand en konden ik en de andere kampeerders snel de brand blussen. Maar wees er maar zeker van dat er maar heel weinig nodig is om bij extreme droogte een brand te veroorzaken.
 • Ben De Staercke

  4 jaar geleden
  Ik ben zelf een roker maar toch mag er voor mij overal een rookverbod zijn. Straten, pleinen, bossen,.. elke openbare plaats dient rookvrij te zijn. We leven in 2018 en niet meer in 1980. We kennen de gevaren en overlast nu dus de wet zou er naar moeten handelen.
 • Mario Vercaigne

  4 jaar geleden
  Zou altijd verboden moeten zijn om die stikstokken te gebruiken in bossen en dergelijke , dat beetje gezonde lucht dat we daar nog vinden moet nie verpest worden door kankerstokken
 • Chris Vandorpe

  4 jaar geleden
  Zever en nog eens zever , probeer maar eens om een heide in brand te zetten met een sigarettepeuk of een flessebodem , no way toch raar dat in andere landen waar 3 weken droogte en temp tot 40 c dit niet gebeurt ? al de bossen die in spanje afgebrand zijn zijn nu dure bouwgrond geworden? geen belletje horen rinkelen?
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.