BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Brand Kalmthoutse Heide blijft uitbreiden: nu ook brandhaarden in Nederland

UpdateEr woedt sinds vanmiddag een brand op de Kalmthoutse Heide. Dat heeft burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) van de Antwerpse gemeente bevestigd. Het vuur geraakt maar niet onder controle en beslaat intussen een gebied tot 400 hectare. Op de plaats waar de brand is ontstaan zou het vuur ook heropgeflakkerd zijn. De bluswerken worden bemoeilijkt door de slechte bereikbaarheid van het terrein en een hevige wind. Het provinciaal rampenplan is intussen afgekondigd. Er is ook een bluswagen vernield door de vlammen.

 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Grootste brand ooit op Hoge Venen (deels) aangestoken
  Update

  Grootste brand ooit op Hoge Venen (deels) aangesto­ken

  Op de Hoge Venen is zowat 1.000 hectare grond verteerd door een grote brand, die maandagnamiddag uitbrak. Zowat 300 brandweermannen hebben de hele nacht het vuur bestreden. "Het vuur breidt niet meer uit, maar we zullen nog verschillende dagen moeten nablussen", aldus brandweercommandant Vincent Bastin van de brandweer van Verviers. Een helikopter van de federale politie, die 800 liter water in enkele seconden kan lossen, wordt vandaag opnieuw ingezet.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas