Ronny Decoster
Volledig scherm
© Ronny Decoster

Brand in flatgebouw: bewoners geëvacueerd, twee mensen naar ziekenhuis

RonseIn het Oost-Vlaamse Ronse zijn deze middag twee mensen gewond geraakt bij een brand in een appartementsgebouw.

 1. REPORTAGE. Belgische Erkan vreest het ergste: “Mijn vriend Taha én zijn twee zussen zijn vermist. Hun appartement stortte in. We hopen op mirakel”
  PREMIUM
  15

  REPORTAGE. Belgische Erkan vreest het ergste: “Mijn vriend Taha én zijn twee zussen zijn vermist. Hun apparte­ment stortte in. We hopen op mirakel”

  De catastrofale verwoesting in hun heimat zorgt voor een ongeziene droefenis bij de Turkse gemeenschap in ons land. Onder meer moskeevoorzitter Erkan Konak is in het ongewisse over het lot van een vriend met wie hij twee weken geleden nog in Istanbul afsprak. Al proberen ook heel wat Belgische Turken hun emoties om te zetten in daden: in geen tijd is er in de mijngemeenten een groots hulpkonvooi ontstaan met goederen, geld en ontelbare handen.
 2. Stak vrouw (58) eerst woning van ex in brand om twee dagen later buurman messteek toe te dienen? “Alcohol is de rode draad in dit verhaal”
  PREMIUM
  Koksijde

  Stak vrouw (58) eerst woning van ex in brand om twee dagen later buurman messteek toe te dienen? “Alcohol is de rode draad in dit verhaal”

  Een 58-jarige vrouw moet zich voor de rechtbank van Veurne verantwoorden voor brandstichting en opzettelijke slagen en verwondingen in Oostduinkerke. Volgens het Openbaar Ministerie stak de vrouw eind vorig jaar de woning van haar toenmalige partner in brand. Een dag nadat ze voorwaardelijk werd vrijgelaten, ging ze vervolgens haar overbuur te lijf met een mes. “Maar mijn cliënte betwist dat zij iets met de brandstichting te maken heeft”, aldus haar advocaat.