Defensie – DG StratCom
Volledig scherm
© Defensie – DG StratCom


Wat je moét weten over onze Belgische Landcomponent

1 reactie

 • mertens jean

  2 jaar geleden
  Het is ook méééééééééér dan hoog tijd dat burgers en politici de inzet van onze militairen waarderen i.p.v. altijd negatieve opmerkingen te geven. Ook meer dan hoog tijd om die mensen de zeer nodige middelen geven om hun taken uit te voeren i.p.v. altijd meer en meer te besparen op het budget van defensie en dit budget voor ander zaken (politiek) te gebruiken.
 1. Nieuwe teststrategie voorgesteld: wat moet u doen als u hoogrisicocontact had?
  30

  Nieuwe teststrate­gie voorge­steld: wat moet u doen als u hoogrisico­con­tact had?

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft tijdens een persconferentie de nieuwe teststrategie voor gevaccineerden voorgesteld. Wie een hoogrisicocontact had, zal zich voortaan tussen de derde en zesde dag na het contact moeten testen. Een dagelijkse sneltest kan een gevaccineerde vanaf de vierde dag uit de quarantaine houden tot een PCR-test definitief een negatieve uitslag toont.
 2. Verlamde asielkat Marie-Lou kan opnieuw zelfstandig stappen dankzij HLN-lezers: “Ze is zichtbaar blij. Prachtig om te zien”
  Veurne

  Verlamde asielkat Marie-Lou kan opnieuw zelfstan­dig stappen dankzij HLN-le­zers: “Ze is zichtbaar blij. Prachtig om te zien”

  De verlamde kat Marie-Lou (1,5) uit Veurne kan zich opnieuw zelfstandig verplaatsen dankzij een op maat gemaakt rolstoeltje en dat levert hartverwarmende beelden op. “Nadat mijn inzamelactie werd opgepikt door HLN.be, zijn er tal van donaties binnengekomen. Ik wil iedereen die Marie-Lou steunde, oprecht bedanken”, zegt Wendy Lammens (22) van Zwerfkatjes Veurne.
 3. Hersenoperatie Luna (4) uitgesteld door corona: “Je ziet haar levenskwaliteit gewoon afnemen. Wij hebben ook recht op zorg”
  Play

  Hersenope­ra­tie Luna (4) uitgesteld door corona: “Je ziet haar levenskwa­li­teit gewoon afnemen. Wij hebben ook recht op zorg”

  Uitgestelde zorg kan schrijnend zijn. Dat bewijst het verhaal van de kleine Luna (4). Ze werd geboren met een genetische afwijking, waardoor ze elke dag een tiental epilepsieaanvallen krijgt. En dat worden er steeds meer. In november zou ze een hersenoperatie ondergaan om daar iets aan te doen, maar die werd uitgesteld. De reden? Er is geen bed voor haar op intensieve zorg. Want die worden vrijgehouden voor coronapatiënten.
 4. Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapandemie

  Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapan­de­mie

  De verslechterde coronasituatie in ons land lijkt niet meteen een impact te hebben op de aanwervingsintenties van Belgische kmo’s. Iets minder dan de helft (45 procent) zegt namelijk binnen de zes maanden extra personeel te willen aanwerven, zo blijkt uit de halfjaarlijkse kmo-werkbarometer van hr-dienstverlener Acerta en werkgeversorganisaties ETION en VKW Limburg. Meer dan acht op de tien kmo’s vrezen bij die zoektocht echter geen geschikte mensen te zullen vinden.