.
Volledig scherm
PREMIUM
. © VTM/Belga/Photo News


Wanneer bent u aan de beurt? Al uw vragen over de vaccinatie beantwoord: “Als het meezit zijn tegen de zomer 5 miljoen Belgen gevaccineerd”

Maandag wordt een historische dag: dan zullen in drie woon-zorgcentra in ons land de allereerste coronavaccins worden toegediend. Maar wat zijn nu precies de aandachtspunten bij die eerste vaccinaties? En hoe wordt bepaald wanneer andere rusthuizen aan de beurt zijn? Mogen zij opnieuw de deuren openen als iedereen gevaccineerd is? En wanneer zijn 65-plussers en kerngezonde Belgen aan de beurt? Vier experts van de taskforce vaccinatiestrategie beantwoorden 18 prangende vragen.

178 reacties

 • WILLEM VAN OVERWAELLE

  1 week geleden
  Dat je niet kan kiezen welk vaccin je krijgt toegediend is iets waar ik kan mee leven.Maar zal ik ook weten welk vaccin ik heb gekregen, al was het maar om zelf inzicht te hebben over de tweede dosis. Belangrijk om kennen, want als ik het weet en de vaccinatieploeg ook, dan is er een dubbele controle daarop, wat toch zeer belangrijk is om geen vergissingen te maken..
 • Marcus Camps

  4 weken geleden
  Het Phizer spuitje zes maanden uitstellen, dat is het onderwerp van de dag. Een idee van Phizer om iedereen het gras voor de voeten weg te rijden ? Ik ben het idee niet ongenegen, al was het maar omdat je enorm bespaart op je vaccin. 66% van de rusthuisbewoners zal dan immers geen tweede spuitje meer nodig hebben, daar ze reeds overleden zijn. Het juridisch aspect waar VDB moeilijk over doet, is naast de kwestie. Veiligheid van het product primeert boven de werking. Dokters experimenteren toch.
 • Mieke Vhuyst

  4 weken geleden
  Waarom moet iedere Belg gevaccineerd worden terwijl er al een paar miljoen rondlopen met antistoffen? Dat heeft niets met volksgezondheid te maken. Zoals iedereen die geen complete lemming is sta ik eerder sceptisch tov alles waar massale propaganda rond gevoerd wordt, zo ook de covid tirannie en al zeker een experimenteel vaccin dat uw DNA verandert. Jammer genoeg besef ik ook dat onze échte overheid, de EUSSR en VN, autoritair zijn en de inentingen (on) rechtstreeks verplicht zullen worden.
 • Annie Vancauteren

  4 weken geleden
  Kunnen we niet afspreken met van Ranst ? Nog wat afsnoepen? Laat eens wat artsen met andere oplossingen aan het woord. Die zullen het graag gratis doen
 • gold michel

  4 weken geleden
  Israël met 9 miljoen inwoners heeft 250 toediningscentra,s geopend die 24/7 open zullen zijn. Met een snelheid van 150.000 spuitjes per 24 uur. Eindelijk een regering die om zijn inwoners geeft. Vraag eens aan onze LOUIS MICHEL de betweter wat hij daarover te zeggen heeft. Die weet zijn neus in andermans zaken te duwen , kritiseren enz. Maar bekommert zich niet om zijn eigen volk. Die mogen allemaal de pot op . Geef mij maar politici die om hun volk geven.
 1. Motivatiepsycholoog over aanpak Overlegcomité: “Perspectief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Motivatie­psy­cho­loog over aanpak Overlegco­mité: “Perspec­tief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Op het Overlegcomité is voorzichtig perspectief geboden voor onder meer kappers en vakantieparken. Als de cijfers op 5 februari laag genoeg zijn, mogen ze mogelijk vanaf 13 februari heropenen. "Het is goed dat er perspectief geboden wordt, maar ergens schuilt daar ook gevaar in", zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), die ook deel uitmaakt van de GEMS, de expertengroep die de regering advies geeft.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"