Viki Geunes en zijn team klinken op het onverhoopte succes.
Volledig scherm
PREMIUM
Viki Geunes en zijn team klinken op het onverhoopte succes. © Jan De Meuleneir / Photo News


Na 14 jaar dan toch die derde Michelinster, hoe heeft chef Viki Geunes dat klaargespeeld? “Hij is nooit tevreden. Dat is zijn grote kracht”

Voor het eerst in tien jaar verwelkomt ons land een nieuw drie­sterrenrestaurant. Niet één van de favorieten, maar wel outsider Viki Geunes (48) van ’t Zilte in Antwerpen mag zich voortaan de gastronomische evenknie van Peter Goossens noemen. “Onwaarschijnlijk! Ik sta nog altijd te ‘shaken’ op mijn benen”, vertelde hij ons een uurtje na de bekendmaking. Wat maakt van ‘t Zilte na al die jaren nu toch een driesterrenzaak? 

10 reacties

 • ingrid vermeire

  2 maanden geleden
  ook slim dat : sterren uitdelen tijdens de lockdown! dus eten tijdens de lockdown? dat is echt in het gezicht van de horeca lachen (spuwen), vind je niet? dan nog niet de prijs die je voor die ster moet betalen!
 • Roger Rutjes

  2 maanden geleden
  De dag dat de zelfstandigen hun restaurantkosten niet meer kunnen inbrengen mogen al die sterrenzaken direct hun deuren sluiten.
 • Harry hermans

  2 maanden geleden
  De restaurants zijn gesloten en ge krijgt een ster bij dat is zeker geloofwaardig.Ik zal nooit meer gaan eten in een Sterre restaurant want geloof daar nu niet meer in .Ze zijn drie maanden op een jaar open en toch krijgt ge een ster bij goe bezig
 • François De Moor

  2 maanden geleden
  Alsof een michelin ster belangrijk is,voor de gewone mens onbetaalbaar,voor de hogere rangen prestige.Geef mij maar een goei zakje fritten met Stoofvlees.
 • ronny cockuyt

  2 maanden geleden
  Wat een gedoe over die sterrenrestaurants ,hebben die gouden koeien of kalven en goudvissen, en dan maar zeggen dat de mensen armer worden, die sterrenzaken zitten al volgeboekt van een jaar op voorhand in vele gevallen. Geef mij maar een goed normaal restaurant ik zal daar zeker even goed eten en meer op mijn bord krijgen ,en relax en ontspannen zitten om maar van de rekening te zwijgen,daar praten ze niet van hoeveel een couvert kost. Als mijn bord mooi versierd is ga ik niet beter eten.
 1. IN KAART. Zilte van chef Viki Geunes krijgt drie Michelinsterren, ontdek hier alle sterrenrestaurants

  IN KAART. Zilte van chef Viki Geunes krijgt drie Michelin­ster­ren, ontdek hier alle sterrenres­tau­rants

  Ons land is een nieuw driesterrenrestaurant rijker. Chef Viki Geunes van het Antwerpse restaurant Zilte heeft drie sterren gekregen van de prestigieuze Michelingids. Peter Goossens behoudt zijn drie sterren met Hof van Cleve, voor de zeventiende keer op rij. Er komen in de gids ook twee nieuwe tweesterrenrestaurants bij. Ontdek hier alle Belgische en Luxemburgse sterrenrestaurants op kaart.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis