De tientallen besmettingen met salmonella, hoogstwaarschijnlijk te wijten aan chocoladeproducten van Ferrero zoals deze Kinder Surprise, doet vragen rijzen over onze voedselveiligheid en hoe daarover wordt gewaakt.
Volledig scherm
De tientallen besmettingen met salmonella, hoogstwaarschijnlijk te wijten aan chocoladeproducten van Ferrero zoals deze Kinder Surprise, doet vragen rijzen over onze voedselveiligheid en hoe daarover wordt gewaakt. © BELGA


Hoe is het gesteld met onze voedselveiligheid en de controle daarop?

De vermoedelijke salmonellabesmetting in chocoladeproducten afkomstig uit de Ferrero-fabriek in Aarlen roept vragen op over onze voedselveiligheid en hoe die in de gaten wordt gehouden. Al meteen een geruststelling voor wie straks een kant-en-klare maaltijd op het menu zet: “Ons voedsel is vandaag veiliger dan voor de start van de industriële voedingsproductie.”

8 reacties

 • oswald billiet

  4 maanden geleden
  Door Salmonelle verdwijnt een belangrijk deel van je darmflora. Die moet worden hersteld en daar vind je bij elke apotheek de middelen voor. Anderzijds is het vochtverlies en zoutverlies aanzienlijk en dit kun je verhelpen met onze fameuze oxo-blokjes op te lossen en ze te drinken.
 • oswald billiet

  4 maanden geleden
  Dagelijks word je geconfronteerd met honderden bereide schotels en die hebben een looptijd van enkele dagen. Vroeg of laat heeft iedereen wel een aanval van salmonella. Dat is vandaag vrijwel , met al die overvloed, niet te vermijden. Ik opteer daarom bij voorkeur voor diepvries. Dààr ben je vrijwel zeker van absolute zuiverheid?
 • Ian Vandenbossche

  4 maanden geleden
  Hoe duurder supermarkten worden, hoe slechter de kwaliteit van de voeding. De overheid moet de noodzaak om prijzen te verhogen meer controleren want nu maken bedrijven crisis- en oorlogswinsten. Controle op die winsten sinds begin van Corona en oorlog in Oekraïne dringt zich op. En oppassen dat extreme winsten niet opgaan aan bvb peperdure luxe horloges, snelle sportwagens, riante villa's, of verhuizen naar belastingparadijzen.
 • Luc Devriese

  4 maanden geleden
  Als ze controle doen zoals ze 40 jaar geleden controle deden op de veiligheid in een bedrijf, een envelop onder de tafel en dan kan er wel één en ander door de vingers worden gezien
 • walter festraets

  4 maanden geleden
  #gert veer. Ik ben het totaal met je eens. Mensen mogen voor mijn part deze veel te dure brol kopen. Maar het verkopen als gezond voedsel, dat zou moeten verboden worden. Er mag echt eens opgetreden worden tegen misleidende reclames.
 1. Steeds meer aanwijzingen dat Russische legerleiding gevlucht is uit Cherson en “mogelijk 20.000” soldaten heeft achtergelaten

  Steeds meer aanwijzin­gen dat Russische legerlei­ding gevlucht is uit Cherson en “mogelijk 20.000” soldaten heeft achtergela­ten

  Er duiken steeds meer aanwijzingen op dat de Russische legerleiding de zuidelijke stad Cherson in Oekraïne ontvlucht is zonder haar manschappen. De Britse nieuwszender Sky News spreekt over zo’n 20.000 achtergelaten soldaten. Zij komen mogelijk vast te zitten nu alle belangrijke bruggen over de Dnjepr door Oekraïense troepen onklaar zijn gemaakt. Volgens getuigenissen van bewoners zouden de soldaten zich zonder enige discipline gedragen.
 2. ONZE OPINIE. “Gevonden! Een nieuw CD&V-boegbeeld voor Antwerpen!”
  PREMIUM
  7

  ONZE OPINIE. “Gevonden! Een nieuw CD&V-boeg­beeld voor Antwerpen!”

  Zoeken ze bij CD&V nog een boegbeeld voor Antwerpen? Want meer dan Annelies Verlinden voelt deze vrouw zich duidelijk geroepen: Cathy Berx. De Antwerpse gouverneur snijdt tegenwoordig haar christendemocratische collega uit West-Vlaanderen Carl Decaluwé te pas en te onpas de pas af in de drang om ons leven in een betere plooi te leggen. Pizzadozen tellen in tijden van pandemie, de toegang tot recreatiedomeinen beperken in tijden van vandalisme of het hervormen van de waterfactuur in tijden van droogte? Cathy Berx is your woman!