Romelu Lukaku is een voorvechter van het knielen tegen elke vorm van discriminatie. De Rode Duivels deden dat met de hele ploeg voor hun eerste EK-wedstrijd zaterdag tegen Rusland. De Russen bleven rechtstaan.
Volledig scherm
Romelu Lukaku is een voorvechter van het knielen tegen elke vorm van discriminatie. De Rode Duivels deden dat met de hele ploeg voor hun eerste EK-wedstrijd zaterdag tegen Rusland. De Russen bleven rechtstaan. © BELGA


HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetballers knielen voor Black Lives Matter?

American Football-speler Colin Kaepernick was in 2016 de eerste die knielde tijdens het Amerikaanse volkslied als protest tegen het politiegeweld en de discriminatie van zwarte mensen in zijn land. Vandaag, vijf jaar later, blijven Europese voetballers voor de Black Lives Matter-beweging op de knieën gaan tijdens het EK. Ook ons land doet vanavond weer mee, met Romelu Lukaku als voortrekker. Sommigen applaudisseren daarvoor, bij anderen klinkt boegeroep. Wat vind jij? Is het een goede zaak dat profvoetballers actief opkomen tegen het onrecht van discriminatie, of moeten ze het maar gewoon bij voetballen houden?

55 reacties

 • Alix Cornelissens

  1 jaar geleden
  Als je comment met 'all lives matter' begrijp je er duidelijk niets van.. Niet 'all lives' werden honderden jaren systematisch gediscrimineerd. Dit is geen politiek, dit is moraliteit.
 • Felix Strackx

  1 jaar geleden
  Voetballers moeten voetballen, zangers moeten zingen en politici moeten aan politiek doen.
 • Cris Verwilligen

  1 jaar geleden
  als hij iets wil doen, ok. dat is zijn standpunt en daar kan je niet tegen zijn, maar als hij dat doet wil hij indirect ook zeggen dat de huidskleur belangrijk is en dus zegt hij eigenlijk dat een donkere huidskleur belangrijker is dan een licht kleurtje, dus het tegendeel wat hij doet. zoals gezegd: alle levens zijn even belangrijk. kan op een andere manier ook. en de rest? ofwel poco naapers ofwel begrijpen ze niet wat ze doen.
 • Liliane Vervliet

  1 jaar geleden
  Tellen andere levens dan niet ?
 • Kees Simons

  1 jaar geleden
  Alle levens zijn even belangrijk, daar mogen we geen onderscheid in maken!