Bart leye
Volledig scherm
PREMIUM
© Bart leye


COLUMN. “Een vrome Jood ontvangt zijn familie ook in corona gewoon thuis. Uit liefde. Ik hou ze buiten de deur. Ook uit liefde”

Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Aron Berger, orthodoxe Jood met lak aan corona.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. REPORTAGE. Hoe de ultraorthodoxe joden in Antwerpen écht denken over corona en de maatregelen: “Wij willen niet in angst leven”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Hoe de ultraortho­doxe joden in Antwerpen écht denken over corona en de maatrege­len: “Wij willen niet in angst leven”

  De ultraorthodoxe Joden in Antwerpen deden vorige week menig wenkbrauw fronsen toen bleek dat ze écht wel met te veel sabbat hadden gevierd in de synagoge. En het was niet de eerste keer dat ze de coronaregels aan hun laars hadden gelapt. Maar hoe komt dat toch? Wat denken chassidiem nu écht over corona en de maatregelen? “Kijk, wij hebben echt het volste respect voor alle mensen die de coronamaatregelen strikt naleven. Maar voor ons is het ondenkbaar dat wij onze kinderen en kleinkinderen niet kunnen zien.”