BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bpost krijgt absenteïsme in 2019 niet omlaag

Het absenteïsme bij bpost is vorig jaar opnieuw toegenomen, ondanks verschillende initiatieven van de directie om het probleem aan te pakken. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Belgische postbedrijf.

4 reacties

 • Luc Deville

  1 jaar geleden
  Als Bpost zou proberen om per jaar 5% meer van hun goede werkkrachten te behouden zou het probleem zich al veel minder stellen. Hoe meer men zijn best doen bij Bpost hoe meer er door Bpost geprofiteerd wordt. Bv. Wie (voor de corona crisis) altijd aanbeld voor aangetekende zendingen en pakjes en die klaagt dat zijn ronde te zwaar is krijgt verwijten dat X, die onmiddellijk een briefje is de bus steekt, op kortere tijd de ronde kan afwerken.
 • Andy De Schieter

  1 jaar geleden
  De wereld is om zeep. Collegialiteit bestaat niet meer want het zijn altijd dezelfde die werk van de anderen moeten overnemen.
 • Patrick Rasschaert

  1 jaar geleden
  Het is niet uit bekommernis voor het personeel dat BPost een aantal hervormingen doorvoert omwille van het absenteïsme maar de bekommernis om hun vergoeding welke gekoppeld is aan die afwezigheid die een rol speelt.
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Zou dit misschien ook te maken kunnen hebben dat oudere werknemers wel willen maar dat het werk dit toch niet mogelijk maakt ,desondanks ze nu niet meer op pensioen kunnen gaan. Is dit niet het geval moeten er duidelijke statistieken worden opgesteld wie , waar , waneer , welke bevolkings groep. Statistieken kunnen zeer snel voor een beeldvorming zorgen en dat kan iets worden aangepast.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Wanneer krijg je een derde coronaprik? En hoe zit het met de bijwerkingen? Vaccinatie-expert beantwoordt 9 prangende vragen
  PREMIUM

  Wanneer krijg je een derde coronaprik? En hoe zit het met de bijwerkin­gen? Vaccinatie-ex­pert beant­woordt 9 prangende vragen

  Een dikke week geleden zijn zorgverleners in ons land - ruim na Israël en Hongarije - begonnen met de toediening van een derde coronaprik. Maar voor wie is die nodig, welke combinaties met de vorige vaccins zijn mogelijk en moeten we weer rekening houden met tijdelijke bijwerkingen als hoge koorts? We bestookten Dirk Ramaekers, het hoofd van de Task Force Vaccinatie, met een batterij vragen.