Postkantoor in Riemst
Volledig scherm
Postkantoor in Riemst © BELGA

Bpost en VDAB willen dit jaar 500 werkzoekenden opleiden tot postmedewerker

Arbeidsbemiddelingsdienst VDAB en postbedrijf bpost hebben de handen in elkaar geslagen om dit jaar meer dan 500 werkzoekenden op te leiden tot post- en pakketmedewerker. Dat melden ze woensdag. In september kunnen 300 nieuwe kandidaten starten aan een opleidingstraject. Naast de kans op een vaste job, krijgen de kandidaten ook de mogelijkheid om een rijbewijs en een diploma secundair onderwijs te behalen.

11 reacties

 • pascal Vanderlinden

  1 week geleden
  Er lopen er meer weg bij de post dan er blijven simpel om de reden dat pakjes leveren een race tegen de tijd is geworden. Kijk eens hoe alle koeriers rondcrossen en toeren uithalen om hun ronde te kunnen afwerken. Stress a volanté voor het minimum. Waarschijnlijk ook nog onbetaald opleiding te volgen ?
 • Gino Denil

  1 week geleden
  Er zijn zo van die bedrijven die nooit leren dat goede werknemers goed betalen op termijn goedkoper is dan voortdurend nieuwe opleiden die dan omwille van de verloning en arbeidsvoorwaarden snel terug vertrekken.
 • nicole desseyn

  1 week geleden
  Het zal wel eerst klantvriendelijker moeten worden niet de postbodes maar het personeel aan de loketten die je van alles opdringen !
 • Danny Govaerts

  1 week geleden
  Ze komen ruimschoots te laat hier regelmatig nieuw uitdragers . Er zijn er zelfs bij die geen huisnummers lezen. En de post bij de buren droppen. De post heeft te veel goede werkkrachten laten verdwijnen voor er nieuwe opgeleid waren.
 • van roy jozef

  2 weken geleden
  Kunt ge daar gaan werken voor een hongerloon. Ge moet niet vragen hoe geweldig dat het daar is om te werken. Kunnen nog geen werkvolk krijgen en mensen gaan verplichten ge moet eens naar werkmethoden vragen. De verdeling van werkuren. Draait ge zo terug.