Minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) breidt overbruggingskrediet uit naar 30.000 zelfstandigen in bijberoep.
Volledig scherm
Minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) breidt overbruggingskrediet uit naar 30.000 zelfstandigen in bijberoep. © Photo News

Bovenop Vlaamse premie van 1.500 euro: ‘645 euro per maand voor zelfstandigen in bijberoep’

Goed nieuws voor bijna 40.000 zelfstandigen in bijberoep: ook zij kunnen nu aanspraak maken op een ‘halve’ overbruggingsuitkering, laat minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) weten. Wie met zijn bijberoep meer dan 6.996 euro per jaar verdient, heeft recht op een uitkering van minstens 645 euro per maand. En dat is boven op de Vlaamse compensatiepremie van 1.500 euro.

179 reacties

 • Ghislaine Bergen

  3 jaar geleden
  Ik krijg als zelfstandig reclamebedeler 0, 00 omdat ik gebruik maakte van de vrijstelling voor sociale lasten. Normaal geniet ik gezinspensioen. Dus bijberoepers opgepast als je vrijstelling geniet en dat gaat automatisch als werknemer.
 • H. Anckaert

  3 jaar geleden
  AL diegenen die blijven werken of moeten werken, worden NIET beloond!! Aan hen hebben ze gevraagd om langer te werken, en zo te blijven de staat te steunen!! We worden TERUG niet beloond!! Dank U hiervoor! Ik hoop dat het volk eens echt reageert!!
 • Marc Tielemans

  3 jaar geleden
  Sorry Geert zullen we is een paar maanden ruilen van inkomsten en uitgaven ik denk dat je wel anders zal piepen als je in zo een situatie als nu zit
 • Chris Verschraege

  3 jaar geleden
  Ik heb het gevoel dat de gewoon werkende mens uiteindelijk nog het minst zal overhouden.
 • Gregoor Vogels

  3 jaar geleden
  Daar gaan vele politici kunnen van profiteren (en zij zijn daar zeker mee akkoord). Hoewel, zijn die eigenlijk niet technisch werkloos nu? Ze werken toch al een tijdje niet meer maar trekken hun volledig loon + onkostenvergoeding verder!
 1. “Van ene lockdown in de andere? Dat wordt een catastrofe”: zo zien vier belangrijke sectoren de heropstart
  PREMIUM

  “Van ene lockdown in de andere? Dat wordt een catastrofe”: zo zien vier belangrij­ke sectoren de heropstart

  Ga er maar aan staan: de exitstrategie van een volledig land plannen. Tien experts hebben die weinig benijdenswaardige taak maandag gekregen van de regering-Wilmès. Wij polsten bij vier belangrijke sectoren naar hún advies voor 'Team Exit'. Ze vertegenwoordigen samen meer dan 1,4 miljoen werknemers en schoolkinderen en denken constructief mee. "Met een accordeonstrategie waarbij we iedere drie maanden een lockdown organiseren, leggen we de economie in coma."
 1. Mama van overleden baby Omélie op zoek naar verloren ketting met as van zoontje: “Grote emotionele waarde voor mij”
  Eernegem

  Mama van overleden baby Omélie op zoek naar verloren ketting met as van zoontje: “Grote emotionele waarde voor mij”

  Eind augustus vorig jaar verloor Alexandra Bouckhuyt (24) uit Eernegem haar zoontje Omélie. Het jongetje stierf tijdens zijn middagdutje bij de onthaalmoeder, amper acht maanden oud. Het onderzoek naar het overlijden loopt nog steeds. Alexandra liet een kettinkje maken met de as van haar zoontje in verwerkt, maar verloor die woensdag. Ze is nu op zoek naar de vinder.
 2. Wachttijden Mijn VerbouwLening blijven in verschillende regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedubbelt budget energiehuizen
  2

  Wachttij­den Mijn VerbouwLe­ning blijven in verschil­len­de regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedub­belt budget energiehui­zen

  Wie in onder andere Antwerpen, Leuven of Mechelen een Mijn VerbouwLening aanvraagt, moet geduld hebben. De wachttijden zijn daar de afgelopen maanden namelijk nog steeds erg lang of zelfs erger geworden. De extra freelance energie-experts die Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) eind vorig jaar inzette brengen dus niet meteen zoden aan de dijk. De Vlaamse regering verhoogt nu de basisfinanciering van de energiehuizen van 4,9 naar 16,1 miljoen euro, zodat er meer personeel in de energiehuizen kan komen.