Minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) breidt overbruggingskrediet uit naar 30.000 zelfstandigen in bijberoep.
Volledig scherm
Minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) breidt overbruggingskrediet uit naar 30.000 zelfstandigen in bijberoep. © Photo News

Bovenop Vlaamse premie van 1.500 euro: ‘645 euro per maand voor zelfstandigen in bijberoep’

Goed nieuws voor bijna 40.000 zelfstandigen in bijberoep: ook zij kunnen nu aanspraak maken op een ‘halve’ overbruggingsuitkering, laat minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) weten. Wie met zijn bijberoep meer dan 6.996 euro per jaar verdient, heeft recht op een uitkering van minstens 645 euro per maand. En dat is boven op de Vlaamse compensatiepremie van 1.500 euro.

179 reacties

 • Ghislaine Bergen

  9 maanden geleden
  Ik krijg als zelfstandig reclamebedeler 0, 00 omdat ik gebruik maakte van de vrijstelling voor sociale lasten. Normaal geniet ik gezinspensioen. Dus bijberoepers opgepast als je vrijstelling geniet en dat gaat automatisch als werknemer.
 • Harold Anckaert

  10 maanden geleden
  AL diegenen die blijven werken of moeten werken, worden NIET beloond!! Aan hen hebben ze gevraagd om langer te werken, en zo te blijven de staat te steunen!! We worden TERUG niet beloond!! Dank U hiervoor! Ik hoop dat het volk eens echt reageert!!
 • Marc Tielemans

  10 maanden geleden
  Sorry Geert zullen we is een paar maanden ruilen van inkomsten en uitgaven ik denk dat je wel anders zal piepen als je in zo een situatie als nu zit
 • Chris Verschraege

  10 maanden geleden
  Ik heb het gevoel dat de gewoon werkende mens uiteindelijk nog het minst zal overhouden.
 • Gregoor Vogels

  10 maanden geleden
  Daar gaan vele politici kunnen van profiteren (en zij zijn daar zeker mee akkoord). Hoewel, zijn die eigenlijk niet technisch werkloos nu? Ze werken toch al een tijdje niet meer maar trekken hun volledig loon + onkostenvergoeding verder!
 1. “Van ene lockdown in de andere? Dat wordt een catastrofe”: zo zien vier belangrijke sectoren de heropstart
  PREMIUM

  “Van ene lockdown in de andere? Dat wordt een catastrofe”: zo zien vier belangrij­ke sectoren de heropstart

  Ga er maar aan staan: de exitstrategie van een volledig land plannen. Tien experts hebben die weinig benijdenswaardige taak maandag gekregen van de regering-Wilmès. Wij polsten bij vier belangrijke sectoren naar hún advies voor 'Team Exit'. Ze vertegenwoordigen samen meer dan 1,4 miljoen werknemers en schoolkinderen en denken constructief mee. "Met een accordeonstrategie waarbij we iedere drie maanden een lockdown organiseren, leggen we de economie in coma."
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo