Volledig scherm
© Photo News

Bouwunie wil vrijstelling brutoloon in plaats van onbelaste premie

Bouwunie is voorstander van het idee om bedrijven de kans te geven hun personeelsleden die nog aan het werk zijn onbelast te belonen. Dat voorstel werd gelanceerd door minister van Financiën Alexander De Croo. De unie wil echter geen extra kosten voor de werkgevers.

  1. Marc Noppen reageert op ophef rond verkoudheid en test negatief: “Nooit gedacht dat dit wereldnieuws zou zijn”

    Marc Noppen reageert op ophef rond verkoud­heid en test negatief: “Nooit gedacht dat dit wereld­nieuws zou zijn”

    Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, heeft voor het eerst gereageerd op zijn beruchte passage van gisteren in ‘De Afspraak’. Noppen vertoonde symptomen van het coronavirus en dat leverde hem veel verbijsterde reacties op. De professor noemde het zijn “jaarlijkse verkoudheid” en weerlegt de kritiek op Twitter. “Ik ben al 4 keer getest geweest en dat was altijd negatief”, klinkt het. Ook vanochtend testte Noppen negatief.
  2. Beke: “We gaan woonzorgcentra niet opnieuw sluiten”

    Beke: “We gaan woonzorg­cen­tra niet opnieuw sluiten”

    "We gaan de woonzorgcentra niet opnieuw sluiten. Bezoek moet mogelijk blijven." Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in het Vlaams Parlement. Er komen beperkende maatregelen, maar bewoners blijven het recht houden op bezoek en op één ‘knuffelcontact’. Daarnaast zullen de woonzorgcentra "prioritair" blijven bij het testen en worden maatregelen genomen om de uitval van personeel in te dijken. Samen met de sterke stijging van het aantal besmettingen in de samenleving neemt ook het aantal besmettingen in de woonzorgcentra snel toe.