(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Fotograaf Florian

Bouwshift focust ten onrechte op kleine bouwloten: “Kleine man met lapje bouwgrond zal het verschil niet maken”

De bouwshift maakt veel los in Vlaanderen. Toch vaart de Vlaamse regering deels blind bij de beleidskeuzes over dit delicate onderwerp. Dat blijkt uit een rapport van de Hogeschool Gent, schrijft De Standaard.

15 reacties

 • Danny Govaerts

  3 weken geleden
  Dat ze gewoon elke bouwgrond die niet tegen een bestaande baan ligt . Uitsluiten van bebouwing komen ze al een heel stuk. Kunnen er nog in vele dorpen en steden huizen bij komen. Gronden is speculatie waar geen bewoning door kinderen in zicht is de volgende 20 jaar moeten een andere bestemming krijgen of verkocht worden.
 • jozef van hoof

  3 weken geleden
  Het is tegenwoordig al zover gekomen dat je voor een lapje bouwgrond dat ge van uw ouders erfde, gestraft wordt door je gemeente met een jaarlijkse grondbelasting van een paar honderd euro om daar gewoon ongebruikt te liggen.
 • Luc Deville

  3 weken geleden
  Typisch de Vlaamse regering alles voor de super rijken en grote bedrijven, nog minder dan niks voor de gewone Vlaming en de kleine ondernemingen.
 • Marianne Van den Lemmer

  3 weken geleden
  En natuurlijk moeten alle mensen beseffen dat de beste oplossing is : overbevolking tegengaan. 1 kind-beleid, dus, en geen mensen uit andere landen meer binnenlaten die we levenslang moeten onderhouden.
 • Roger Duyssens

  3 weken geleden
  Wat een mens met een beetje gezond verstand al gezien had toen de plannen verschenen wordt nu door een studie bevestigd. Er liggen nog zoveel terreinen waar oude fabrieken ,waar wijken staan die eigenlijk niet meer bewoonbaar zijn en andere gebieden vrij. Het is eigenlijk nog slechter dan het gewestplan , toen kon iedereen die ergens een stuk liggen had het verkavelen. De erfgenamen van wie toen dit niet deden konden achteraf nog wel iets vinden om de bestemming te wijzigen.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”