Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Retourretour

Bouwmaterialen dit jaar al 16% duurder: helft aannemers voorziet herzieningsclausule of dagprijzen in bouwcontract

De prijzen van bouwmaterialen blijven stijgen. Sinds januari kwam er gemiddeld nog eens 16% bij. Omwille van de sterk variërende prijzen zijn groothandeloffertes voor materialen bovendien vaak slechts enkele dagen of minder geldig. Confederatie Bouw adviseert aannemers daarom herzieningsclausules of dagprijzen in nieuwe aannemingscontracten op te nemen.

24 reacties

 • Robert Geysels

  4 maanden geleden
  Toen wij 20 jaar geleden een school of appartement bouwden was de ploegbaas verantwoordelijk voor alles ,bestellingen, planning enz. 1maal om de paar weken was er een vergadering met de architect en conducteur. Nu staat er een bureau unit met 2 werfleiderd een conducteur en iemand die constant rondloopt om de veiligheid te controleren. Ze moeten nog wat meer regels uitvinden om Jobs te creëren , het verbaast mij niet dat alles onbetaalbaar wordt.
 • Jacky Leman

  4 maanden geleden
  Ik ben ooit een paar jaar zelfstandige geweest en je kan heel veel kosten inbrengen. De meeste 95% zelfstandigen zullen altijd klagen maar hebben een grote villa en om de drie, vier jaar een nieuwe SUV voor de deur. Gisteren in een verlaten buurt in Sint-Niklaas geweest: 3,50 euro voor een koffie en 3,50 euro voor een Tonic! Dit is het bewijs beste mensen, je wordt bestolen.
 • Jacky Leman

  4 maanden geleden
  Hoe is het mogelijk. Alles komt nu van Oekraïne om toch maar die prijzen kunstmatig omhoog te doen. Net zoals de mossels die in groot overvloed zijn maar je bijlft 25 euro en meer betalen! Tja, die zelfstandigen en horeca, een dievenbende en één pot nat.
 • Renée Verhoeven

  4 maanden geleden
  Precies alsof de werknemers allemaal luiaards zijn en niet hard werken, het tegendeel is meestal waar, op de werf is het de baas die op de graafmachine zit als het regent en de knechten kunnen in de regen staan met de schop en dit aan een vierde van het loon. Mochten ze niet grof verdienen achter hun werknemers, ze zouden er geen moeten hebben! Het is niet omdat ik een btw nummer neem dat die ongelijkheid opgelost is voor iedereen, typisch gedachte van zelfstandigen, ikke en de rest kan stikken.
 • Marc Lenaerts

  4 maanden geleden
  Steeds maar afgeven op zelfstandigen. Deze mensen zijn hardwerkende landgenoten die door hun doorzettingsvermogen en durf anderen die geen risico's nemen aan het werk zetten.. Tis IEDEREEN toegestaan om zelf een btw nummer te nemen en binnen de korste keren ook zo rijk te worden als de zee diep is. De enige partij die niets doet en toch overal met een enorm deel van de koek gaat lopen is de overheid. Die 15 euro waar jij over spreekt kost de onderneming er 40. Dan belastingen en accijnzen ...
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. 1 op de 4 LGBTQ+-personen krijgt te maken met fysiek geweld: “Een verontrustend cijfer”
  Play

  1 op de 4 LG­BTQ+-personen krijgt te maken met fysiek geweld: “Een verontrus­tend cijfer”

  Woensdag start de Antwerp Pride, een groot feest dat nog tot zondag duurt om de LGBTQ+-gemeenschap te vieren. Maar wat betreft aanvaarding van holebi’s en transgender personen is er nog heel wat werk aan de winkel: dat blijkt uit een enquête die Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws organiseerden bij 1.000 Vlamingen over de houding tegenover personen uit de LGBTQ+-gemeenschap (holebi’s, trans personen, queer mensen en anderen). We hebben het bijvoorbeeld moeilijker met twee mannen die hand in hand over straat lopen dan twee vrouwen, en geweld tegenover holebi’s is nog steeds schering en inslag.