Vlaams Parlementslid Jos D'Haese (PVDA) gaat in de clinch met minister voor Wonen Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Parlementslid Jos D'Haese (PVDA) gaat in de clinch met minister voor Wonen Matthias Diependaele (N-VA). © Belga

Bouwfirma’s krijgen subsidies voor sociale woningen: overheid garandeert opbrengst tot 115 procent

PolitiekVastgoedpromotoren die bereid zijn om sociale en betaalbare woningen te bouwen, krijgen er een mooi extraatje bovenop: de Vlaamse overheid garandeert hen een opbrengst tot 115% van de normale marktprijs. Volgens Vlaams minister voor Wonen Matthias Diependaele (N-VA) zijn de subsidies broodnodig om het aanbod op de woningmarkt te vergroten.

32 reacties

  • Jan Vandaele

    2 maanden geleden
    Men zou liefst eens aan de particulier denken diegene die geen zonnecellen op hun dak kunnen plaatsen om dat dakconstructie niet voldoet ,toelating geven die te plaatsen in een weide of perceel ipv steeds de ondernemers en landbouwers te bevoordelen ,een landbouwer mag wel een zonnepaneelpark plaatsen maar een particulier niet .waar zit het verschil .
  • Marc Vinck

    2 maanden geleden
    Goed plan. Hier is bij nagedacht, logisch want een Nva plan. Misschien moet men federaal eens denken waarom al die mensen komen en blijven komen en dan de huisvesting doorsturen naar de regio's.
  • boudewijn schepers

    2 maanden geleden
    Krijgt iemand die bouwt of koopt krijgen deze evenveel subsidies of moeten deze 2maal betalen
  • Azaire Vanhoutte

    2 maanden geleden
    ja geloof me de gewone burger (echte Belgengemakkelijk om naam te verwerven op kosten van de bu ) zullen wel betalen ook gepensioneerden die veertig jaar gewerkt hebben zullen nu nog meer moeten bijdragen van hun pensioen voor zij die hier niets te zoeken hebben en toch een beter leven willen hebben zonder te werken en bij te dragen aan ons sociaal systeem gemakkelijk om naam te verwerven op kosten van de burgers oh ja de roep om kiezers is nu al begonnen .
  • Ronny Ooijen

    2 maanden geleden
    En ondertussen wachten we al vele jaren op de beloofde uitleg van De Wever over vastgoedontwikkelaar Land Invest. Zijn zoveelste loze belofte dus.
  1. PORTRET. Mimi Ullens (70), ooit steenrijke barones die aan liefdadigheid deed, op straat doodgeschoten, vermoedelijk door haar stiefzoon
    PREMIUM

    PORTRET. Mimi Ullens (70), ooit steenrijke barones die aan liefdadig­heid deed, op straat doodgescho­ten, vermoede­lijk door haar stiefzoon

    De echtgenote van ooit een van de rijkste Belgen is voor haar woning op straat met vier kogels doodgeschoten, vermoedelijk door haar stiefzoon. Myriam ‘Mimi’ Ullens de Schooten (70) was een van de meest markante figuren van de Belgische adel. Steenrijk getrouwd, maar met een hart van goud: met haar stichting hielp ze kankerpatiënten. Ze veilde haar eigen peperdure kunst voor hen. Mimi overwon zelf borstkanker.
  2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
  3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.