Bryan en Jitte in Wuustwezel / Jonas en Alexandra in Kessel-Lo / Thomas Beaufays en zijn vrouw in Hasselt
Volledig scherm
PREMIUM
Bryan en Jitte in Wuustwezel / Jonas en Alexandra in Kessel-Lo / Thomas Beaufays en zijn vrouw in Hasselt © Gregory Van Gansen / Pieter-Jan Vanstockstraeten / Mine Daelemans

BOUW OP DRIFT (DEEL 3). Als de baksteen óp de maag ligt: “50.000 euro extra, daar reken je natuurlijk niet op”

Bouwen is altijd wel een kostelijke grap geweest, maar vandaag is het lachen veel bouwers wel vergaan. Door de plots en hevig stijgende materiaalprijzen loopt de factuur met tien- tot honderdduizenden euro’s op. Vlaamse bouwers over hoe ze de ene dure rekening na de andere zien binnenvallen. “40.000 euro erbij. Ik zeg niet dat leveranciers profiteren, maar je weet het op den duur niet meer, hè.”

84 reacties

 • Bert Vandamme

  6 maanden geleden
  Ik heb gebouwd in 2002, totale prijs met bouwgrond heeft mij alles samen 320.000 euro gekost voor openstaande bebouwing. Nu vraagt men in dezelfde straat 50 meter van mijn huis 1,5 miljoen euro voor een openstaande bebouwing en er is veel interesse.. Goed voor ons, maar normaal kan je dat niet meer noemen...
 • Nico Vanbuggenhout

  6 maanden geleden
  'Nog even en de markt stuikt in elkaar.' Dit hoorde ik 16 jaar geleden ook al toen ik mijn eerste woning kocht en verbouwde. Intussen verkocht met veel winst en een nieuwbouw gezet. Ik kon natuurlijk ook 16 jaar geleden gaan huren, en door de index elk jaar meer betalen voor een ander zijn huis.
 • Kelly Verlinden

  6 maanden geleden
  Nog even en de hele markt stuikt in elkaar. Vastgoed gaat verkruimelen.
 • Johan Verbiest

  6 maanden geleden
  Er is geen enkel zelfstandige die nog de werkelijke gepresteerde uren aanrekenen,het is zoveel voor ze beginnen ..te pakken op te laten..Onlangs 600 euro moeten betalen voor 4 uur werk...dit kan je toch niet meer normaal noemen..
 • Dominique ROSIER

  6 maanden geleden
  Als bouwen in stabiele tijden al voor verassingen kan zorgen is het nu wel 1 grote puinhoop!Het wordt mischien nog duurder"zorgt ervoor dat deze mensen bijna gedwongen worden om snel beslissingen te SLIKKEN tegen eender welke prijs.