Boudewijn Catry is sinds 2007 in dienst bij Sciensano, waar hij sinds 2009 diensthoofd 'Zorginfecties en antibioticaresistentie' is. Ook is hij Interfederaal woordvoerder van het Crisiscentrum, waarvan hij sinds vorige week de persconferenties voorzit.
Volledig scherm
PREMIUM
Boudewijn Catry is sinds 2007 in dienst bij Sciensano, waar hij sinds 2009 diensthoofd 'Zorginfecties en antibioticaresistentie' is. Ook is hij Interfederaal woordvoerder van het Crisiscentrum, waarvan hij sinds vorige week de persconferenties voorzit. © Photo News

Boudewijn Catry van Sciensano ziet licht aan het einde van de tunnel: “Er is leven na corona”

"Denk niet de hele tijd aan deze crisis, durf ook te ontspannen." Boudewijn Catry, diensthoofd bij Sciensano en interfederaal woordvoerder van het Crisiscentrum, is bezorgd om de epidemiologische toestand van het land, maar óók om onze mentale gezondheid. "Ga ervan uit dat er leven is na corona."

23 reacties

 • Fonny Labie

  1 jaar geleden
  thuiswerken en cafe's dicht om 1 uur mag van mij gerust voorgoed deel uitmaken van het nieuwe normaal
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Het zal nooit meer zijn zoals vroeger Corona zal er nu altijd zijn zullen er moeten leren mee leven en op onze hoede zijn
 • Sonia Geerts

  1 jaar geleden
  Leven na de Corona! Allemaal goed en wel, maar mijn partner woont in het buitenland en wij willen wel samen zijn. En die andere specialist wil de grenzen voor langere tijd sluiten. Hoe moet dat dan als we niet mogen reizen voor mensen met een internationale relatie??
 • Chantal Keppens

  1 jaar geleden
  Marc van belleghem.je bent een optimistisch persoon?? Denk wat positiever in plaats van negatief...
 • WILFRIED BRACKE

  1 jaar geleden
  Denk aan de mensen zoals mijn ouders die WO II hebben meegemaakt. 5 jaar miserie. Nu is het enkel een kwestie van minder of niet te feesten, handen wassen, afstand houden en op bepaalde plaatsen mondmasker. Dit is toch echt niet zo moeilijk.
 1. Staatssecretaris Dermine (PS) wil dat Europa 5.000 miljard in klimaat pompt

  Staatsse­cre­ta­ris Dermine (PS) wil dat Europa 5.000 miljard in klimaat pompt

  Net op de dag dat de Europese Unie het debat over het herzien van de nationale begrotingsregels op gang trekt, lanceert staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine een radicaal voorstel. De PS’er wil dat Europa de komende tien jaar 5.000 miljard euro in het klimaat investeert en daarvoor zelf schulden aangaat. “Als we nu niet voluit gaan, staat de geloofwaardigheid van Europa als politiek project op het spel”, zegt hij in De Tijd.