Het voornaamste doel van MR-voorzitter Bouchez: geen nieuwe belastingen - of toch zo weinig mogelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voornaamste doel van MR-voorzitter Bouchez: geen nieuwe belastingen - of toch zo weinig mogelijk. © BELGA

Bouchez zal trofee snel moeten afgeven: fiscaal voordeel voor tweede woonst komt weer op tafel

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez blijft het fiscale voordeel voor een tweede woonst verdedigen. Waarom presenteert hij net die maatregel als zijn trofee uit de begrotingsonderhandelingen, terwijl die hem straks nog kan ontglippen?

85 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  Die man verdedigt enkel de rijken. Dat deze man met zijn partij in de Walen zoveel stemmen haalt begrijp ik niet. Ik dacht dat de meeste van onze Franstalige broeders het met minder moesten doen ?
 • kristof torfs

  1 maand geleden
  Gaan we dan ook de pensioenen van de ambtenaren zwaarder belasten, dan is het ok voor mij.
 • phil smedts

  1 maand geleden
  Dit toont vooral hoe asociaal liberale partijen zoals MR, VLD en NVA zijn, ze zijn gewoon de politieke arm van het patronaat. Ik snap dan ook niet waarom werknemers nog voor zulke partijen stemmen, die bij verkiezingen allerlei mooie beloftes doen, maar achteraf, enkel het belang van hun bedrijfslobbygroepen nastreven. De burgers pluimen en het belastinggeld doorsluizen naar de bedrijven, met aftrekposten en subsidies, daar zijn ze bijzonder goed in.
 • An Peeters

  1 maand geleden
  een echte liberaal, alles voor de rijken : hij vindt zelfs dat profvoetballers niet meer dan 1 % belastingen moeten betalen, de gewone man zal wel bijna 50 % betalen. Een eerste huis is voor velen bijna onhaalbaar, maar een tweede moet voordelen krijgen ? Tijd om de liberalen buiten te smijten.
 • johan vandeweghe

  1 maand geleden
  het is weer een regeltje dat enkel voor de rijken gemaakt is jonge mensen hebben dat nodig voor hun eerste huis de dieven !!
 1. Vicepremier Van Quickenborne: “40 procent van horecazaken controleert onvoldoende op Covid Safe Ticket”
  Play

  Vicepre­mier Van Quickenbor­ne: “40 procent van horecaza­ken contro­leert onvoldoen­de op Covid Safe Ticket”

  Volgens vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) controleert 40 procent van de horecazaken hun klanten niet voldoende op het Covid Safe Ticket (CST). “Men moet niet alleen de applicatie scannen, maar ook de identiteitskaart controleren om te zien of mensen met hun eigen pas rondlopen.” De vicepremier roept burgemeesters dan ook op om strenger toe te zien op de naleving van de maatregel. Dat liet hij weten tijdens een interview met VTM NIEUWS.
 2. HERLEES. Strengere quarantaineregels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuitstapjes meer - Moderna gaat boostervaccin voor nieuwe virusvariant ontwikkelen

  HERLEES. Strengere quarantai­ne­re­gels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuit­stap­jes meer - Moderna gaat boostervac­cin voor nieuwe virusvari­ant ontwikke­len

  De coronacijfers in ons land blijven maar stijgen. Om die reden werd vandaag over strengere maatregelen beslist door het Overlegcomité. Ook is ons land het eerste land in Europa waar de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant is vastgesteld. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. Herlees hier onze liveblog van vrijdag 26 november.
 3. Vijftien personen met alcoholintoxicatie binnengebracht op spoeddienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”
  Play
  Hasselt

  Vijftien personen met alcoholin­toxi­ca­tie binnenge­bracht op spoed­dienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”

  In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vijftien personen binnengebracht met een alcoholintoxicatie. De spoedartsen zijn niet te spreken over het gedrag van de feestbeesten. “Bovenop de miserie met corona vinden sommigen het ook nog nodig om onze spoedverpleegkundigen en artsen hiermee te belasten”, zucht woordvoerster Lieve Ketelslegers.