BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bouchez: "Voor een deel van de bevolking bestaan er geen gelijke kansen"

Georges-Louis Bouchez vindt dat de integratie van immigranten in België op niets is uitgedraaid. "Voor een deel van de bevolking bestaat de gelijkheid van kansen niet", zegt de voorzitter van de Franstalige partij MR zaterdag in L'Echo.

44 reacties

 • KURT verheyen

  8 maanden geleden
  das juist, voor jullie bestaan enkel de zelfstandigen
 • Ives Ameel

  8 maanden geleden
  Dus heel de wereld moet hier op onze kosten komen leven, dat hij ze zelf opneemt. Ik zie hier niemand komen om ons te helpen nu de mensen bij ons als bosje sterven.
 • Christine Laevers

  8 maanden geleden
  Belgiê geeft heel veel kansen aan heel veel mensen. Ze moeten dan ook met beide handen gegrepen worden. Dat is vaak niet het geval. Dat veroorzaakt heel veel wrevel en vaak terecht. Maar er zijn die anderen die in stilte wel die kansen grijpen en het verdienen om geapprecieerd te worden. Zij delen helaas in die negatieve spiraal.
 • Paul Geerts

  8 maanden geleden
  @Karl Moermans: er is een groot verschil tussen echte asielzoekers en economische migranten. De eerste groep heeft recht op opvang in hun eerste veilig land van aankomst tot de oorzaak van vervolging verwijderd is. De tweede groep (en dat is de meerderheid) heeft geen recht op opvang, maar kan van elk land toestemming krijgen. Ipv economische migranten en masse op te nemen, zouden we hen beter toekomstperspectief geven in hun eigen land. Anders dweilen we met de kraan open.
 • Etienne De Bondt

  8 maanden geleden
  Iedereen wordt met dezelfde kansen geboren. Men moet ze enkel willen grijpen, de integratie moet van de migranten zelf komen, maar waarom moeite doen als men het zo op een schoteltje krijgt.