Georges-Louis Bouchez en Bart De Wever
Volledig scherm
Georges-Louis Bouchez en Bart De Wever © Photo News

Bouchez: “Uitspraken De Wever houden geen steek, zelfs voor Vlaanderen is confederalisme zinloos”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez hecht weinig geloof aan de verklaringen van Bart De Wever (N-VA) dat zijn partij in 2024 enkel in een regering wil stappen als die het confederalisme organiseert. “Politiek is wiskunde, en vandaag is er bijna niemand in de Belgische politiek te vinden die het confederalisme verdedigt, zelfs niet in Vlaanderen”, zei hij in De Zevende Dag. “Zelfs voor Vlaanderen heeft confederalisme geen zin, want de uitdagingen bevinden zich momenteel op Europees niveau.”

176 reacties

 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Ik moet zeggen dat ik ook dikwijls akkoord ben met de stellingen van Bouchez!
 • Luc Vandeplas

  2 maanden geleden
  Gezien wat Vivaldi heeft gepresteerd lijkt het confederalisme de enige correcte oplossing
 • Karel Van Beeck

  2 maanden geleden
  Bij De Wever ligt het steeds aan anderen.
 • Patrick Van Mieghem

  2 maanden geleden
  Als het van de NVA afhangt kunnen we werken tot ons 70 e en wordt het brugpensioen afgeschaft Werken tot ons 70 e wel te verstaan zonder aangepast werk(voor ouderen)!
 • Ronny Claes

  2 maanden geleden
  Juist. Meneer De Wever is aan oud worden en zijn houdbaarheidsdatum is eigenlijk al lang verstrekken. In 2024 spreekt niemand nog van nva en meneer De Wever.
 1. Ontdek hoe deze 3 jonge vrouwen omgaan met ongevraagde dickpics: “Het is niet meer van: ‘Oei oei, wat nu’, eerder van: ‘Allez, weer eentje’”
  PREMIUM
  1

  Ontdek hoe deze 3 jonge vrouwen omgaan met ongevraag­de dickpics: “Het is niet meer van: ‘Oei oei, wat nu’, eerder van: ‘Allez, weer eentje’”

  “Ik ontving mijn eerste ‘dickpic’ toen ik 15 jaar was en nog nooit een penis in het echt had gezien. Dat is heel intens op zo’n jonge leeftijd.” Eén op de twee meisjes tussen 15 en 25 jaar kreeg al ongevraagd een intieme foto doorgestuurd. Onze reporter ging met drie studentes op café die het meermaals meemaakten, vooral toen ze nog op de middelbare school zaten. “Je wilt niet de seut zijn die er een drama over maakt, zo ‘normaal’ is het al.”