Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van regeringspartij MR, is het niet eens met de kritiek die premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week uitte op vaccinweigeraars.
Volledig scherm
Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van regeringspartij MR, is het niet eens met de kritiek die premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week uitte op vaccinweigeraars. © Photonews

Bouchez oneens met felle kritiek van De Croo op vaccinweigeraars: “Stigmatisering dreigt niet-gevaccineerden te doen radicaliseren”

Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van regeringspartij MR, is het niet eens met de kritiek van premier Alexander De Croo (Open Vld) op wie zich niet laat vaccineren tegen het coronavirus. Het is "niet correct" om over "egoïsten en onverantwoordelijken" te spreken als een vaccinatie niet verplicht is, vindt hij. Bouchez waarschuwt dat de niet-gevaccineerden dreigen te radicaliseren als ze "gestigmatiseerd of beledigd" worden.

158 reacties

 • Dirk De Greve

  4 weken geleden
  Dat die Franstaligen maar beter zwijgen. Vlaanderen doet het héél goed, nu Franstalig België besmettingen opstapelt gaat Bouchez die weigeraars nog wat sterken. Na alle wetenschap zou Bouchez beter het zwijgen opgelegd worden. Deze heer is nooit iets meer geweest dan een rebel in zowat alles.
 • Carl Vanacker

  1 maand geleden
  Petje af voor mijnheer Bouchez: een politieker met een hoog E.Q.
 • fernand walder

  1 maand geleden
  Iedereen verplicht vaccineren boven bepaalde leeftijd is gewoon de juiste keuze. Zo geraken we nooit uit deze pandemie! En waar zijn de rechten van de gevaccineerden?
 • Wesley Kenis

  1 maand geleden
  Laten we gewoon "sociale" zekerheid opblazen. Dan kan iedereen doen met zijn geld wat hij zelf wil en zijn de vaxxies tevreden wqnt dan moeten ze niet meer voor ons bijdrage en dzn als het verkeerd loopt kunnen ze zelf opdraaien voor "hun keuze"...iedereen tevreden.
 • jaak Peeters

  1 maand geleden
  Als Vlaming begin ik steeds meer respect te krijgen voor de Waal Bouchez. Ik heb zelf over Covid-19 bergen stof gelezen, en ik kan de uithaal van De Croo alleen misprijzen. Ik wil het debat met de lieden hier die "nog stringenter" enz. bepleiten gerust aan gaan.
 1. Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinweigeraars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”
  Play

  Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinwei­ge­raars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”

  “Deze epidemie is vandaag een epidemie aan het worden van de niet-gevaccineerden”, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) na het Overlegcomité van vandaag. De Croo was heel scherp voor vaccinweigeraars. “Onze intensieve zorgen zijn een verzamelplaats aan het worden van mensen die niet gevaccineerd zijn. Dat kunnen we als samenleving niet aanvaarden. We kunnen niet aanvaarden dat er mensen zijn die de keuze maken om andere mensen in gevaar te brengen. Niemand heeft dat recht, om vrijwillig andere mensen in gevaar te brengen. Niemand zou iemand anders zoiets mogen aandoen. De vaccins zijn veilig, gratis en overal beschikbaar.”
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.