MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © Photo News

Bouchez: “MR zal meewerken aan nieuw charter dat omgang met extreemrechts afbakent”

De MR zal meewerken aan de herziening van het charter voor de democratie uit 2002, die de omgang van de democratische Franstalige partijen met extreemrechts afbakent. Dat heeft voorzitter Georges-Louis Bouchez vanavond gezegd op de RTBF.

 1. Commerciële woonzorgcentra tellen vijfde minder personeel dan openbare centra: “Meer winst voor uitbaters maar meer personeel nodig om goede zorg te garanderen”

  Commer­ciële woonzorg­cen­tra tellen vijfde minder personeel dan openbare centra: “Meer winst voor uitbaters maar meer personeel nodig om goede zorg te garanderen”

  In een woonzorgcentrum met 100 bewoners werken gemiddeld 37 zorgkundigen als het om een commerciële instelling gaat. In een vzw zijn dat er 43 en in een openbaar woonzorgcentrum 45. Dat blijkt vandaag uit cijfers die Vlaams parlementslid Lise Vandecasteele (PVDA) bij minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft opgevraagd.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  1

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.