MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © BELGA

Bouchez (MR) haalt zwaar uit naar socialisten: “Voor links dient de staat alleen om uitkeringen te betalen”

PolitiekMR-voorzitter Georges-Louis Bouchez haalt naar aanleiding van de werkgelegenheidsconferentie tussen ministers, vakbonden en werkgevers die dinsdag is gestart, zwaar uit naar de socialisten. “Het debat over de knelpuntberoepen en de langdurig werklozen bewijst dat de staat voor links alleen maar dient om uitkeringen te betalen en om rechten op te eisen, zonder enige dwang om een bijdrage te leveren of een verplichting na te komen”, zegt Bouchez. 

256 reacties

 • San Pauwels

  1 maand geleden
  België is wereldkampioen in het betalen van belastingen en nog heeft men een begrotingstekort. De burger draait op voor het luxeleventje van politici (riant salaris/pensioen, chauffeur, uittredingsvergoeding + andere privileges). De partijfinanciering (72 milj euro) loopt de spuigaten uit. Veel partijen investeren dit geld in vastgoed. Er wordt ook veel geld (NVA, VB) uitgegeven aan propaganda (FB). Politici geven cadeaus aan multinationals(Nike, 3M) en de burger krijgt een hongerloon/pensioen.
 • Gino SINNESAEL

  1 maand geleden
  Geen bijdrage willen leveren aan de maatschappij waarvoor men gekozen heeft = geen rechten! De meesten zien België nog steeds als het land van melk en honing waar men veel tegemoetkomingen en rechten, maar weinig plichten heeft. Wie wil dat niet? En als men dan nog veel kindjes op de wereld zet, zit men hier zeker goed. Dit België werd gecreëerd door ONZE politici 'van weleer'! Dank, politici, diegenen die werken moeten steeds meer en meer opdraaien voor het linkse georchestreerde profitariaat!
 • johny vanderlinden

  1 maand geleden
  Hoeveel belastingen zou mijnheer op zijn inkomen betalen denk je? De helft is al zeker belastingsvrij en dan nog zijn onkostenvergoeding waar hij niks van afdraagt, toch gemakkelijk om van een ander te zeggen dat ze teveel ten onrecht en teveel ontvangen.
 • Ronny Ooijen

  1 maand geleden
  Jean Smeets, ik ben blij een reactie te lezen van iemand die wel zelfstandig kan nadenken. In tegenstelling tot velen, klapt u niet zomaar in de handjes als een politicus zijn of haar zoveelste populistische en nutteloze zever verkondigt.
 • daan aerts

  1 maand geleden
  Dus de Chokri is links. Goed om te weten
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.