Belga / Twitter @PaulMagnette
Volledig scherm
© Belga / Twitter @PaulMagnette

Bouchez haalt uit naar betogende Magnette: “De PS betoogt dus tegen maatregelen en beleid van minister van Werk van de PS”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez haalt uit naar zijn PS-tegenhanger Paul Magnette, die vanochtend meeliep met de socialistische vakbond in de nationale betoging in Brussel. “Politici moeten de koopkracht verhogen door de belastingen van werkende mensen te verlagen, in plaats van te betogen”, tweet hij. Premier Alexander De Croo (Open Vld) van zijn kant verwacht dat een coalitiepartner die meeloopt in de betoging, de genomen maatregelen loyaal verdedigt.

159 reacties

 • Ken Parmentier

  2 maanden geleden
  We zitten in belgië met 2 grote problemen nl; hoog % werkloosheid en hoog % openstaande vacatures. Om deze problemen op te lossen moet het voor mensen interessant zijn om te gaan werken. Dit kan je alleen maar oplossen door de leeflonen te verlagen of door een belastingsvermindering op werklonen door te voeren. Meer mensen aan het werk = minder kosten voor de regering en meer inkomsten aan belastingen. De werkgevers moeten niet extra betalen want dan komen we terecht in een visieuze cirkel.
 • Diana De Wit

  2 maanden geleden
  Voor zichzelf publiciteit en selfies maken: pure hypocrisie! !
 • jos duriau

  2 maanden geleden
  Men vraagt zich af waar men nog kan besparen , hoogste tijd dat de politiek eens in eigen vingers gaat snijden . Een massa ministers , parlementsleden ,wat kost dat allemaal? Daarover hoort men niets , maar als werkende mensen wat meer willen verdienen is het teveel gevraagd .
 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  Bouchez heeft gelijk. Zelf staat hij altijd voor 100% achter iedere regeringsbeslissing. Hij zelf zal nooit of nooit ingaan tegen het regeerakkoord. (ironisch) Hij wil belastingverlaging voor werkenden (wie niet?) maar wil geen belasting op overwinst en speculatie. Waarschijnlijk zullen het de zieken, werkzoekenden en gepensioneerden zijn die kunnen opdraaien voor dat gat in de begroting.
 • marc castermans

  2 maanden geleden
  Het zou om te beginnen al niet slecht zijn als alle politici de voorstellen die vandaag in deze krant verschenen van vier economen eens te lezen.