Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
Georges-Louis Bouchez. © johan martens

Bouchez: “Dat ik geen Nederlands spreek, is schuld van Waals schoolsysteem”

“Dat ik geen Nederlands spreek, is de schuld van het Waalse schoolsysteem.” Die uitspraak doet MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in ‘Dag Allemaal’.

151 reacties

 • jaak Peeters

  3 weken geleden
  Dat is flauwe kul. Hij is verstandig genoeg om zelf een leraar aan te spreken. De politieke opportuniteit brengt hem nu ertoe om zich te "verontschuldigen".
 • Norbert Bauwens

  1 maand geleden
  We leven in een drie-talig land dus mijn grootmoeder vond het normaal dat wij de drie landstalen machtig waren. Daar heb ik zowel beroepshalve als privé al veel plezier aan gehad. Ik begrijp niet dat de Walen dat niet doorhebben.
 • Marc Baeyens

  1 maand geleden
  Bouchez zou ook graag een federale kieskring tot stand zien komen om Wallonië nog beter te bedienen ten koste van Vlaanderen. Het Nederlands verplichten als tweede taal vanaf het lager onderwijs is gewoon een afleidingsmanoeuvre om Vlaanderen te paaien. Geloof die man niet. Hij liegt al even goed als Di Rupo.
 • Ludwig Vandecappelle

  1 maand geleden
  Bouchez is goed op weg om van België terug een unitaire staat te maken, waarin de franstaligen opnieuw goed kunnen profiteren van Vlaanderen, zoals 100 jaar geleden. Ik denk dat Bouchez zich zal mispakken, want de Vlaamse Leeuw zal zijn tanden tonen in 2024!
 • Bart Vanderbruggen

  1 maand geleden
  Beste meneer Bouchez, in de jaren 1980 gaf ik privéles NL aan Franstalige managers in Brussel (o.a. hoofdredacteurs van Franstalige zakenkranten, CEO's en meer dergelijke mensen). Allemaal spraken ze zonder problemen na een paar maanden zeer goed tot uitstekend Nederlands. Je moet het enkel willen.