Johan Staes, gedelegeerd bestuurder van VLOZO, de koepel van private woonzorgcentra.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Staes, gedelegeerd bestuurder van VLOZO, de koepel van private woonzorgcentra. © Photo News

“Boosterprikken hebben nu al effect”: in Vlaamse woonzorgcentra daalt aantal nieuwe uitbraken

Een bemoedigend signaal uit de Vlaamse woonzorgcentra. De vierde golf laat zich er wel voelen, maar het aantal uitbraken blijft nu al twee weken stabiel. Met dank aan de boostervaccins voor bewoners? “We mogen niet te vroeg juichen, maar dit is een opsteker”, klinkt het bij de koepel van private woonzorgcentra. “Alleen jammer dat ons personeel pas deze week de derde prik zal krijgen. Kon dat echt niet vroeger?”

26 reacties

 • Guy Dillen

  1 jaar geleden
  De nieuwe uitbraken dalen in woonzorgcentra, is toch de bedoeling dat de boosterprik de uitbraken tegen gaat en geen nieuwe veroorzaakt. Nu de woonzorgcentra en na drie maand iedereen, zo blijft het virus beter circuleren? Waarom worden de gezinnen niet gelijktijdig gevaccineerd zowel jong als oud.
 • sonja seykens

  1 jaar geleden
  Waar blijven dan de 3 de prikken voor zorgpersoneel , had al lang moeten gebeurd zijn , mensen hebben al.meer dan 9 maanden geleden laatste prik gehad !
 • Jean-Jacques Jacques

  1 jaar geleden
  Wat een hoop frustraties onder de mensen
 • katty Philips

  1 jaar geleden
  En voor hoelang?
 • Luciano Padua

  1 jaar geleden
  In Duitsland en Nederland wordt de toestand kritiek en hier denkt onze regering dat de grenzen de covid tegenhoudt.Durven ze geen sluitingen aankondigen omdat het geld op is om nog een premie uit te betalen aan handelaars die hun zaak gaan moeten sluiten?