Het nieuwe vijfsterrenhotel is een oase van rust en schoonheid. Maar een stalen constructie rond een Japanse notenboom en de tomatenserre voor 'Hertog Jan' blijken niet volgens vergunning.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe vijfsterrenhotel is een oase van rust en schoonheid. Maar een stalen constructie rond een Japanse notenboom en de tomatenserre voor 'Hertog Jan' blijken niet volgens vergunning. © Hotel Botanic Sanctuary Antwerp

Boom bezorgt Antwerps luxehotel kopzorgen: inspectie stelde drie bouwovertredingen vast, ook bij tomatenserre ‘Hertog Jan’

“Potentieel grote schade.” Dat heeft de Antwerpse groendienst opgemerkt in Den Botaniek, de botanische tuin waarrond het mooiste hotel van de stad wordt gebouwd. Met name is er een stalen constructie aangebracht rond een Japanse notenboom. “Er wordt totaal voorbij gegaan aan de geldende regels.” Oppositiepartij PVDA spreekt van “een spijtige uitverkoop van sociale en openbare ruimte”, maar de projectontwikkelaar verdedigt zich.

  1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
    Streamz

    Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

    True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.