BELGA PHOTO ERIC LALMAND
Volledig scherm
BELGA PHOTO ERIC LALMAND © BELGA

“Boobytrap aan auto van Conings had tot hevige brand en ontploffingen kunnen leiden”

Terreurverdachte Jürgen Conings had in zijn wagen een zogenaamde ‘trip flare’ of lichtvalstrik achtergelaten. De gevolgen als het mechanisme afgegaan was, zijn zeer moeilijk in te schatten. “In combinatie met de aangetroffen munitie was de kans op een hevige brand met bijkomende ontploffingen zeker niet uit te sluiten”, stelt ontmijningsdienst DOVO.

10 reacties

 • Bruno De Raedemaeker

  4 weken geleden
  Veel mensen hier verwarren een tripflare met een thunderflash. Een tripflare is een forforpot waaraan struikeldraad is bevestigd. Bij het aanraken van de struikeldraad ontbrand de pot en geeft de aanwezigheid prijs door een fel licht. Tripflares worden gebruikt bij oefeningen "tegen" eigen personeel. Niets bijzonder aan ...
 • Jan Van Rompaey

  4 weken geleden
  Een tripflare is toch geen granaat ?
 • Linda Wellekens

  4 weken geleden
  Wat is daar allemaal wààr van en wat is er echt aan de hand ?
 • wouter wallyn

  4 weken geleden
  Mag ik even opmerken dat wij tijdens onze legerdienst 's ochtends in alle vroegte soms gewekt werden door het gooien van dergelijke trip flares in de vertrekken waar wij overnachtten. Ons hart sloeg een slag over maar niemand is daaraan gestorven.
 • erwin veltjen

  4 weken geleden
  trip flare is voor een burger misschien indrukwekkend voor een militair is dat speelgoed leunt aan bij een tunderflash veel licht en lawaai vuurwerk is veel gevaarlijker
 1. OVERZICHT. Waar staan we in de zoektocht naar Jürgen Conings?

  OVERZICHT. Waar staan we in de zoektocht naar Jürgen Conings?

  In het onderzoek en de zoekactie naar de gewapende voortvluchtige militair Jürgen Conings liggen alle pistes nog open. Vandaag vinden er sinds 8 uur vanochtend opnieuw gerechtelijke acties plaats om Jürgen Conings, die zich mogelijk verschanst in het Nationaal Park Hoge Kempen, te vinden. Politiediensten en leger zijn er weer massaal aanwezig. “Er wordt onder meer gezocht met speurhonden”, aldus Wenke Roggen van het federaal parket. “Er wordt nu doelgericht gezocht door zo’n 300 militairen en 120 agenten”. Ook het Agentschap Natuur en Bos, het labo en de Cel Vermiste Personen zijn ter plaatse. “Maar we hebben geen enkele aanwijzing dat de betrokkene overleden zou zijn. We gaan er dus nog altijd van uit dat hij in leven is”, zei Roggen.
 2. Wat is een mRNA-vaccin? Biostatisticus Geert Molenberghs beantwoordt vragen over het Pfizer-vaccin
  Play

  Wat is een mR­NA-vac­cin? Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs beant­woordt vragen over het Pfi­zer-vac­cin

  Ben je verplicht je te laten vaccineren? Moet je de coronamaatregelen daarna nog volgen? En wat is een mRNA-vaccin? Jongeren zitten met veel vragen over de verschillende coronavaccins. ‘IK BEN DAAR’ is een campagne van WAT WAT in samenwerking met Technopolis. De campagne richt zich tot jongeren tussen de 16 en 24 jaar en heeft als doel dit doelpubliek te informeren en motiveren om zich te laten vaccineren tegen corona. De 22-jarige Derick ontmoet biostatisticus Geert Molenberghs. Samen unboxen ze het Pfizer-vaccin.