BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Boeve wil rapport van kinderartsen meenemen in onderwijsoverleg: “Te veel signalen dat het voor aantal jongeren heel zwaar wordt”

Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, wil dat er in het onderwijsoverleg ook rekening gehouden wordt met het rapport van de kinderartsen die verenigd zijn in de Pediatric Taskforce. Dat zegt hij zaterdag in De Morgen en aan VRT NWS. "Het welzijn van jongeren komt uiteraard in ons overleg aan bod, maar de problematische situaties - en de omvang ervan - misschien te weinig", zegt Boeve.

64 reacties

 • Vaneylen Pierre

  3 weken geleden
  Ik zou ook de kinderpsychiaters en de vroedvrouwen erbij betrekken. Die van het wit-geel kruis staan al klaar met de pampers.
 • Aline Dekeyser

  3 weken geleden
  Mijn zoon zit in het 5de middelbaar tso en ziet het door de online lessen helemaal niet meer zitten .. hij heeft echt dringend nood aan echte lessen op school anders is zijn schooljaar omzeep. Hopelijk mogen ze snel allemaal weer voltijds naar school
 • nicole desseyn

  3 weken geleden
  @ Robert uw uitspraak is schaamteloos tegenover de “ ouderen” vergeten wie voor al die luxe heeft verzorgt waarin JIJ nu leeft ? En ons zo bedanken door ons pensioen te halveren? Als ge maar 1400€ hebt na 42 jaar te werken moet je niet te zot doen Zulle!
 • kamiel De Vleeschouwer

  3 weken geleden
  Hopelijk neemt Boeve ook de verslagen van therapeuten en psychiaters mee die de leerkrachten begeleiden. Boeve heeft gemakkelijk praten vanachter zijn bureau in Brussel. Dat hij het 3e trimester ook eens full-time voor de klas komt staan. Met 25 leerlingen in een kleine ruimte die je niet of nauwelijks kunt verluchten. Dat 8u/dag en 5 dagen/week. Eens zien hoe hij na 4 weken zal piepen.
 • Ronny Gyles

  3 weken geleden
  Robert Soeloo de ouderen hebben hun leven lang zich letterlijk fysiek kapot gewerkt zonder al de luxe die er dank zij hun hard labeur gekomen is. Zij hebben dus hun hele leven gewerkt voor de huidige jeugd hun luxe. En U zou hen daarvoor bedanken door de pensioenen van die mensen te halveren? Geef de ouderen met een grote bankrekening zoals de ministers van staat geen pensioen, die hebben geld vergaard dat ze van de hard werkende mens afgepakt hebben, dan zijn de pensioenen terug betaalbaar.
 1. LIVE. Premier De Croo na Overlegcomité: "Ommeslag van collectieve naar individuele verantwoordelijkheid”

  LIVE. Premier De Croo na Overlegco­mité: "Ommeslag van collectie­ve naar individue­le verantwoor­de­lijk­heid”

  Het Overlegcomité van de verschillende regeringen heeft vandaag beslist over het ‘Zomerplan’, het stappenplan met mogelijke versoepelingen voor de komende maanden. Daarbij zijn vijf richtdata van belang: 9 juni, begin juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september. De eerste, 9 juni, is meteen een belangrijke: dan mag de horeca ook binnen weer open. Volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) markeren deze versoepelingen een ommeslag: “Eens de meest kwetsbaren zijn gevaccineerd, stappen we over van collectieve naar individuele verantwoordelijkheid.” Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op