Door het gaslek nabij de luchthaven van Zaventem heeft een 50-tal mensen vandaag hun vlucht gemist. Dat zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez die ter plaatse is. "Eigenlijk valt het aantal nog mee, omdat een aantal vliegtuigen gewacht heeft om op te stijgen." "Verschillende mensen hebben hun wagen ook achtergelaten in de gemeenten rond de luchthaven en gingen te voet verder. Zeker mensen die met vakantie vertrekken en hun wagen daar enkele dagen of weken laten staan, mogen zich aan een verkeersboete verwachten", liet de politie weten.

Boetes voor reizigers die auto achterlieten om te voet naar Zaventem te gaan

VideoReizigers die hun wagen achterlieten om te voet naar de luchthaven in Zaventem te gaan, riskeren een boete. De toegangsweg was een tijd afgesloten als gevolg van een gaslek, met files tot gevolg.

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Verkeer richting luchthaven weer mogelijk via A201: hou rekening met zware hinder
  Play
  Update

  Verkeer richting luchthaven weer mogelijk via A201: hou rekening met zware hinder

  Er is terug verkeer mogelijk richting de luchthaven van Zaventem via de A201. Die verbindingsweg tussen de Brusselse ring en de luchthaven van Zaventem was vanochtend een tijd lang afgesloten door een gaslek in een van de luchthavengebouwen. Het lek was te wijten aan graafwerken waardoor een middendrukgasleiding beschadigd werd. Een tiental vluchten heeft vertraging opgelopen als gevolg van het incident, meldt Florence Muls, woordvoerster van Brussels Airport.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. De 5 belangrijkste zaken die je van assisenproces rond moord op Sofie Muylle moet weten
  Play

  De 5 belangrijk­ste zaken die je van assisenpro­ces rond moord op Sofie Muylle moet weten

  Het proces rond de moord op Sofie Muylle (27) start maandag in het Brugse assisenhof. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27) staat terecht voor de verkrachting, foltering en het ombrengen van de vrouw uit Roeselare in januari 2017 op het strand van Knokke-Heist. De Roemeen riskeert levenslang, maar zijn advocaten willen hem vrijgesproken zien voor moord. Dit is wat je moet weten over de zaak.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar