Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

Boerenbond wil Belgische appels met herkomstaanduiding promoten in winkels

De Belgische appelsector beleeft een heel moeilijk jaar, zegt de Boerenbond donderdag, bij de start van het plukseizoen. De belangenorganisatie pleit daarom om Belgische appels te promoten, bijvoorbeeld door de herkomstaanduiding duidelijk te maken in de winkel. “Maar er is meer nodig. Er zou overleg moeten komen met alle ketenpartners”, zegt woordvoerster Vanessa Saenen.

10 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Hoezo ? Staat de herkomst van fruit in België niet op het etiket ? In Frankrijk wordt Frans fruit en alles wat Frans is al jaren gepromoot. Allé Belgen ! Een beetje chauvinisme kan geen kwaad.
 • victor vandesande

  1 maand geleden
  Als ik fruit koop zal ik voor zover mogelijk altijd belgisch fruit nemen. Ik hoef geen appels uit zuid afrika of nieuw zeeland.
 • Hervé Depreeuw

  1 maand geleden
  Pink Lady is super lekker.
 • walter huybrechts

  1 maand geleden
  Dat regering maar eens de prijzen kontroleert die de appel vanaf de pluk doormaakt tot hij in de winkel ligt.Dat men eerst maar eens deze woekerwinsten aanpakt danzal men beter geneigd zijn appels en nog meer andere zaken te kopen(maar wie strijkt mee de winsten op)
 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  Spaanse appelsienen zijn goedkoper
 1. Nadia (51) heeft een eetbudget van 40 euro per week: “Ik maak er een sport van om de beste deals in de supermarkt te vinden”
  PREMIUM

  Nadia (51) heeft een eetbudget van 40 euro per week: “Ik maak er een sport van om de beste deals in de supermarkt te vinden”

  De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Nadia (51) die om de week haar zoon Younes (12) bij haar heeft. “Door een tip van mijn buurvrouw ontdekte ik dat ik recht heb op voedselhulp”, vertelt ze. “Daarnaast probeer ik bewust te kopen”. Hoe lukt haar dat?