Ook de landbouwakkers, zoals deze in Moorslede, kregen veel water te slikken tijdens de julimaand. Dat blijft niet zonder gevolgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de landbouwakkers, zoals deze in Moorslede, kregen veel water te slikken tijdens de julimaand. Dat blijft niet zonder gevolgen. © Henk Deleu

Boeren hebben kopzorgen na kletsnatte julimaand: “Binnen tien jaar ondervinden we hier nog hinder van”

De natste juli in veertig jaar betekent voor onze landbouwers heel wat zorgen. “Onze tomatenplanten hebben veel last van de aardappelplaag. Op den duur staan er geen bladeren meer op, omdat we de zieke wegsnoeien", getuigt een boer uit Oost-Vlaanderen. Op sommige andere plaatsen zullen ze de gevolgen van de overvloedige neerslag zelfs binnen tien jaar nog voelen.

  1. Kleuters willen op speelplaats gedumpte cocaïne verdelen als snoepjes: politie kan drugsdealer klissen
    Antwerpen

    Kleuters willen op speel­plaats gedumpte cocaïne verdelen als snoepjes: politie kan drugsdea­ler klissen

    De Antwerpse politie heeft tijdens toezicht op het Kielplein een vermoedelijke drugsdealer aangehouden. De man vluchtte weg toen de agenten hem wilden controleren. Onderweg ontdeed hij zich bovendien van een doosje vol bolletjes cocaïne door het doosje weg te gooien op de speelplaats van een nabijgelegen kleuterschool. Een van de kleuters wilde de bolletjes al uitdelen als snoepjes, maar dat kon gelukkig verhinderd worden.