Jean Coucke werd na z'n misstap gewoon weer landbouwer. Hij kweekt onder meer tabak. "De vrijheid, de natuur, de zon: ik vind alles prachtig aan deze stiel."
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Coucke werd na z'n misstap gewoon weer landbouwer. Hij kweekt onder meer tabak. "De vrijheid, de natuur, de zon: ik vind alles prachtig aan deze stiel." © Renaat Lambeets

Boer Jean (67) die in de cel zat, blikt terug: “Ja, ik heb bucht gekweekt in de maïs. Gelukkig had de rechter gezond verstand”

Vijftig jaar lang heeft hij in Lendelede gewroet in de aarde: niets heeft het opgeleverd. Boer Jean Coucke (67) moest zelfs zijn hoeve verkopen. Hij zat ook nog eens 19 dagen in de cel, omdat hij cannabis had gekweekt. Vanavond klinkt in 'De Onfatsoenlijken' op Canvas een noodkreet vanop het platteland.

1 reactie

 • Geert Van de Moortele

  2 maanden geleden
  Meer natuur en toerisme  en minder landbouw zou onze staatskas spijzigen.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is