Bob Thissen
Volledig scherm
© Bob Thissen

Bob filmt spookachtige en verlaten plekken: "Ik ben echt al báng geweest"

VideoHij is al onder schot gehouden, achtervolgd door honden en opgepakt door de politie: Bob Thissen (31) heeft iets over voor zijn hobby. En die is heel bijzonder. Al tien jaar reist hij de wereld af op zoek naar spookachtige, verlaten en verboden plekken, waar het vaak lijkt of de tijd stil is blijven staan. En dat is niet zonder gevaar. "Maar dat is net het avontuur."

 1. 1 op de 5 jonge bestuurders kruipt maandelijks onder invloed van drugs achter het stuur

  1 op de 5 jonge bestuur­ders kruipt maande­lijks onder invloed van drugs achter het stuur

  De voorbije twee jaar is het aantal jonge bestuurders (18 - 34 jaar) dat toegeeft maandelijks onder invloed van drugs met de wagen te rijden gestegen van 11 tot 19 procent. In twee op de drie gevallen combineren ze drugs met alcohol, wat het risico op een ongeval exponentieel vergroot. Ook het gebruik van lachgas gaat in stijgende lijn. Dat blijkt uit de Nationale VerkeersONveiligheidsenquête van het Vias Institute.
 2. Pure horror: politieverhoor toont gedetailleerd hoe mysterieus verdwenen gezin Troadec vermoord werd
  frankrijk

  Pure horror: politiever­hoor toont gedetail­leerd hoe mysterieus verdwenen gezin Troadec vermoord werd

  Hubert Caouissin (46) wist perfect wat hij deed toen hij de familie Troadec uitmoordde. Dat blijkt uit het politieverhoor dat het Franse 'Le Télégramme' kon inkijken. Moeder, vader, zoon en dochter verdwenen midden februari in mysterieuze omstandigheden, pas in maart werden hun lichamen teruggevonden. Uit een deel van het verhoor blijkt dat de dader - schoonbroer van papa Pascal - de moord erg zorgvuldig had voorbereid.